Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів

Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів

Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію, вітамінів C та B6, а також клітковини. Волокна, що знаходяться під шкіркою, також можуть містити додаткові елементи, такі як поліфеноли, які позитивно впливають на здоров’я.

Багато, очищаючи шкірку банана, вважають за краще видаляти ці білі «нитки». Чи варто це робити?

— Ймовірно, білі волокна банана містять більше різних видів клітковини, ніж м’якуш. Якщо вам подобається їхній смак, ви можете спокійно їх їсти. Усі частини будь-якого плоду корисні здоров’ю. Адже ми їмо яблука та груші разом зі шкіркою, — розповів директор Інституту харчування Доула Ніколас Д. Гіллітт в інтерв’ю порталу HuffPost.

Щоб отримати значну користь волокон, їх треба з’їсти дуже багато, що неможливо зробити, враховуючи їх невелику кількість. Це означає, що не варто викидати волокна при чищенні бананів, але розраховувати на їхній лікувальний ефект також не слід.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Молочниця в горлі
ПричиниФактори ризикуМолочниця в горлі: симптомиЛі...
Молочниця в ротовій порожнині
Що таке молочниця у ротіПоширенняМолочниця у роті:...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама