Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів
Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію, вітамінів C та B6, а також клітковини. Волокна, що знаходяться під шкіркою, також можуть містити додаткові елементи, такі як поліфеноли, які позитивно впливають на здоров’я.
Багато, очищаючи шкірку банана, вважають за краще видаляти ці білі «нитки». Чи варто це робити?
— Ймовірно, білі волокна банана містять більше різних видів клітковини, ніж м’якуш. Якщо вам подобається їхній смак, ви можете спокійно їх їсти. Усі частини будь-якого плоду корисні здоров’ю. Адже ми їмо яблука та груші разом зі шкіркою, — розповів директор Інституту харчування Доула Ніколас Д. Гіллітт в інтерв’ю порталу HuffPost.
Щоб отримати значну користь волокон, їх треба з’їсти дуже багато, що неможливо зробити, враховуючи їх невелику кількість. Це означає, що не варто викидати волокна при чищенні бананів, але розраховувати на їхній лікувальний ефект також не слід.