Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів

Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів

Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію, вітамінів C та B6, а також клітковини. Волокна, що знаходяться під шкіркою, також можуть містити додаткові елементи, такі як поліфеноли, які позитивно впливають на здоров’я.

Багато, очищаючи шкірку банана, вважають за краще видаляти ці білі «нитки». Чи варто це робити?

— Ймовірно, білі волокна банана містять більше різних видів клітковини, ніж м’якуш. Якщо вам подобається їхній смак, ви можете спокійно їх їсти. Усі частини будь-якого плоду корисні здоров’ю. Адже ми їмо яблука та груші разом зі шкіркою, — розповів директор Інституту харчування Доула Ніколас Д. Гіллітт в інтерв’ю порталу HuffPost.

Щоб отримати значну користь волокон, їх треба з’їсти дуже багато, що неможливо зробити, враховуючи їх невелику кількість. Це означає, що не варто викидати волокна при чищенні бананів, але розраховувати на їхній лікувальний ефект також не слід.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама