Кому необхідно відмовитися від гречаної каші
Гречана крупа є дуже корисним поживним продуктом. Вона містить антиоксиданти, такі як рутин та кверцетин, які перешкоджають розвитку запальних процесів. Гречка багата на вітаміни групи В, а також мінералами, такими як магній, залізо та цинк.
Завдяки вмісту клітковини та білка гречка покращує обмін речовин та сприяє тривалому відчуттю ситості, що допомагає схуднути. А нормалізація метаболізму покращує дефекацію та перешкоджає появі запорів.
Глікемічний індекс гречки низький (ІГ-10,7), тому каші з неї підходять хворим на цукровий діабет. Гречана крупа допомагає контролювати рівень цукру в крові.
Для більшості людей каша з гречаної крупи є корисною та смачною їжею. Проте є ті, кому варто її уникати. Насамперед йдеться про людей з алергією на гречку.
Гречана каша може бути важкоперетравлюваним продуктом для деяких людей, особливо тих, хто страждає на захворювання травної системи, такі як виразка шлунка або дванадцятипалої кишки, гастрит або гастроезофагеальний рефлюкс. Ці стани можуть бути загострені або погіршені вживанням гречаної каші через її грубу структуру та високий вміст клітковини.