Боротьба з туберкульозом відновлюється після пандемії COVID-19, але все ще відстає від мети

Згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), глобальна боротьба з туберкульозом, яку призупинили через пандемію COVID-

За час пандемії, у 2020–2022 рр., у 4 млн людей розвинувся туберкульоз. Однак він не був діагностований чи пролікований. За оцінками щорічної доповіді агентства ООН, у 2023 році кількість таких пацієнтів становила 1,2 млн, що відповідає допандемічному рівню 2019 року.

Проте нестача фінансування та уваги, як і раніше, перешкоджає скороченню захворюваності на туберкульоз. Адже цьому інфекційному захворюванню, що вражає легені, можна запобігти та вилікувати його.19, починає відновлюватися.

За оцінками експертів, у 2010 р. на туберкульоз захворіли 6,2022 млн осіб, а у 2021 р. — 10,3 млн. З них 7,5 млн хворих було діагностовано. Це означає, що вони могли отримати доступ до адекватного лікування, що є найвищим показником з початку моніторингу у 1995 році, повідомила ВООЗ.

Число летальних випадків, викликаних туберкульозом, також трохи знизилося — з 1,4 млн у 2021 році до 1,3 млн у 2022 році. Після коронавірусної інфекції туберкульоз залишається найнебезпечнішим смертоносним інфекційним захворюванням у світі. Найбільше хворих ним спостерігається в Індії, Індонезії та Філіппінах, повідомляє Reuters.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Прості домашні засоби, які допоможуть позбутися набряку повік
Набряклість повік найчастіше з'являється з віком. ...
Чому люди середнього віку схильні різко змінювати своє життя
Іноді багато хто розглядає зміну життя як привабли...
Реклама