3 захворювання, які викликають подразнення навколо очей

3 захворювання, які викликають подразнення навколо очей

Шкіра навколо очей у чотири рази тонша, ніж у інших зонах. Її товщина не більш ніж 5 мм. Ба більше, вона позбавлена жирової підкладки, яка виконує захисну функцію. Усе це робить її особливо чутливою

Перші ознаки старіння виникають саме на шкірі навколо очей. З віком вона втрачає еластичність і стає ще тоншою через втрату колагену. Також виснажується опорна функція сполучної тканини. Як наслідок, шкіра стає ще тоншою, кровоносні судини просвічуються і кращевидно темні кола під очима.

Завдяки своїй специфічній будові подразнення навколо очей не рідкість. Іноді навіть тертя очей викликає почервоніння. Серед зовнішніх факторів, що негативно впливають на шкіру очей, — недостатнє харчування, дефіцит сну, нічний спосіб життя. Однак причиною тому можуть стати деякі захворювання.

Алергія

Шкіра навколо очей містить дуже багато тучних клітин — клітин, відповідальних за формування алергічних реакцій. Винуватцем подразнення шкіри повік може стати пилок або рослини, що викликають типові алергічні симптоми в період цвітіння. При цьому ураження шкіри можуть супроводжуватися чханням і нежитю.

Атопічний дерматит

Причиною подразнення навколо очей може бути атопічний дерматит — хронічний дерматоз рецидивного характеру. Дорослі, на відміну від дітей, часто помічають сильні зміни в області очей: повіки опухають, а шкіра навколо них стає сухою, лущиться і свербить.

Контактний дерматит повік

Однією з основних причин подразнення шкіри навколо очей є різні види косметики. Збудник може бути безпосередньо нанесений на шкіру або перенесений до області очей через руки, наприклад через лак для нігтів.

Ніжна шкіра навколо очей також може бути подразнена засобами догляду за волоссям. Ці продукти містять ароматизатори, піноутворювачі, які сушать ніжну шкіру.

Якщо свербіння і печіння виникають вперше, полегшення можуть принести прохолодні чайні компреси. Іноді причина зрозуміла. Так, якщо шкіра почервоніла після того, як на неї нанесли засіб, слід негайно видалити залишки сенсибілізуючої сполуки. Якщо ви не впевнені, що викликало реакцію, потрібно спостерігати та визначити, яке мило чи косметика використовувалися.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама