5 корисних властивостей молодого горошку

5 корисних властивостей молодого горошку

Молодий горошок збирають навесні та на початку літа, коли він перебуває на піку своєї стиглості та смаку. Крім цього, молодий горошок має корисні властивості завдяки вмісту поживних речовин: вітамінів А, С і К, мінералів, включаючи залізо, калій та магній, а також клітковини та антиоксидантів. Він також є низькокалорійним продуктом та містить мало жиру. Чим ще корисний молодий горошок?

1. Зміцнює м’язи

Для зростання м’язів необхідно дотримуватися харчування, яке багате на білок. Горох містить 7,86 г білка на кожні 145 г, що робить його ідеальним продуктом для нарощування м’язової маси. Також він підійде тим, хто дотримується вегетаріанської та веганської дієти.

2. Зменшує апетит

Високий рівень білка активує гормони в організмі, які знижують апетит. Крім цього, продукти, багаті на білки продукти, перетравлюються довше і зберігають почуття ситості протягом декількох годин. З цієї причини вчені рекомендують частіше включати горох у свій раціон.

3. Знижує рівень цукру

Горох має низький глікемічний індекс і при цьому багатий на клітковину. Це сприяє зниженню рівня цукру в крові. Згідно з дослідженням, опублікованим у PubMed, введення гороху в раціон хворих на діабет ІІ типу дозволило нормалізувати рівень глюкози в крові.

4. Зміцнює серце

Бобові містять корисні для серця мінерали, як магній, калій і кальцій. Вони сприяють зменшенню високого кров’яного тиску, що спричиняє розвиток багатьох серцево-судинних захворювань.

5. Покращує травлення

Волокна гороху живлять корисні бактерії кишківника, що запобігає колонізації небезпечних бактерій. Це знижує ризик розвитку запальних захворювань кишківника, синдрому подразненого кишківника та раку товстої кишки.

Молодий горошок можна додавати до різних страв, таких як салати, супи, овочеві страви, рагу, пасти та інші. Він також може бути заморожений або консервований для подальшого використання протягом усього року.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама