Аспірин знижує ризик розвитку небезпечного онкологічного захворювання у жінок

Аспірин знижує ризик розвитку небезпечного онкологічного захворювання у жінок

За статистикою, рак яєчників є п’ятою провідною причиною смерті від раку серед жінок у США. Це онкологічне захворювання має високу летальність. Тому вчені у всьому світі шукають способи його ранньої діагностики та ефективного лікування. Одним із них може стати аспірин.

Попередні дослідження показали, що при щоденному прийманні аспірин може захистити від цього небезпечного захворювання. Нещодавно вчені вирішили зрозуміти, чи допомагає аспірин жінкам, які генетично схильні до раку яєчників, уникнути його.

Фахівці зі США, Австралії та Великобританії проаналізували дослідження за участю 4476 жінок, генетично схильних до розвитку раку яєчників, та 6659 жінок, які увійшли до контрольної групи. У першій групі аспірин приймали 575 жінок, а у другій — 1030 учасниць.

Аналіз показав, що використання аспірину знижує ризик розвитку цього небезпечного захворювання на 13%. Найбільш це стосувалося серозних та ендометріоїдних пухлин з високим ступенем злоякісності, наголошують дослідники.

Як не допустити розвитку раку яєчника

  • Відвідуйте лікаря для регулярних обстежень. Лікар може виписати направлення на ультразвукове дослідження, аналізи крові чи інші тести виявлення ранніх ознак раку яєчників.
  • Дотримуйтесь здорового способу життя, який включає здорове харчування, регулярну фізичну активність, відмову від куріння та обмеження споживання алкоголю.
  • Якщо є сімейний анамнез раку яєчників або молочної залози, обговоріть з лікарем можливість генетичного тестування на наявність мутацій BRCA1 та BRCA.
  • Якщо виникають незвичайні симптоми, такі як біль у животі або тазу, зміни сечовипускання або менструальні аномалії, негайно зверніться до лікаря.
Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Молочниця в ротовій порожнині
Що таке молочниця у ротіПоширенняМолочниця у роті:...
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама