Через пів року після одужання від COVID-19 спостерігаються аномалії мозку

Через пів року після одужання від COVID-19 спостерігаються аномалії мозку

Неврологічні симптоми включають головні болі, безсоння, депресію, зміну запаху і смаку, відчуття «поколювання» в кінцівках, а також погіршення когнітивних функцій

Для проведення експерименту дослідники використовували спеціальний тип магнітно-резонансної томографії (МРТ). Вони обстежили 46 пацієнтів, які перенесли коронавірусну інфекцію, а також 30 здорових добровольців.

Респонденти, які перенесли тривалий COVID-19, часто скаржилися на швидку стомлюваність, труднощі зі сном та пам’яттю. Результати МРТ показали, що у них спостерігалися аномалії в лобовій частині та стовбурі мозку. В учасників контрольної групи таких змін не було.

— Ці сфери мозку пов’язані зі втомою, безсонням, тривогою, депресією. Вони також відповідають за когнітивні функції, як-от увага, мова, уява, — пояснюють фахівці, передає інформаційне агентство ANSA.

Дослідники також виявили зміни в ділянці проміжного мозку, або у діенцефалоні. Ця область пов’язана з багатьма важливими органами. Вона координує продуктивність гормонів, відповідає за передачу сенсорних та моторних сигналів у корі мозку та регулює добові ритми (сон-неспання).

— Усі ці зміни у мозку підтверджують серйозність ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, — наголошують вчені.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама