Ця ароматична спеція здатна знизити рівень цукру в крові

Ця ароматична спеція здатна знизити рівень цукру в крові

Шавлія є чудовим природним засобом при лікуванні цукрового діабету ІІ типу

Цукровий діабет: коли від солодкого — гірко

Цукровий діабет — це патологія, що характеризується гіпоглікемією, тобто високою присутністю цукру в крові у вигляді глюкози.

Розрізняють цукровий діабет І та ІІ типів. Цукровий діабет І типу є аутоімунним захворюванням, при якому відбувається руйнування бета-клітин підшлункової залози, внаслідок чого організм не виробляє інсулін. Єдина терапія передбачає запровадження екзогенного інсуліну.

Цукровий діабет ІІ типу провокується генетичними та іншими факторами, насамперед неправильним способом життя (калорійне харчування, недостатня рухливість). Регулювати рівень цукру в крові в цьому випадку допомагають дієта та природні засоби, такі як шавлія.

Шавлія не тільки для зміцнення пам’яті

Шавлія — ароматична рослина, яка широко використовується в народній медицині та кулінарії. Шавлія має антиоксидантні, протизапальні та антибактеріальні властивості. Вона позитивно впливає на пам’ять і допомагає нормалізувати менструальний цикл.

Ця спеція також має гіпоглікемічну дію, що було неодноразово підтверджено вченими. Шавлія інгібує глюконеогенез клітин печінки та знижує резистентність до інсуліну шляхом стимуляції рецептора PPARγ.

Проведене дослідження за участю 40 пацієнтів з діабетом ІІ типу показали, що приймання екстрактів з листя шавлії ефективний та безпечний для зниження рівня цукру в крові та покращення ліпідного профілю хворих.

Згідно з іншим дослідженням, екстракт шавлії не поступається дії антидіабетичного препарату, який допомагає знизити рівень цукру в крові та покращити чутливість тканин до інсуліну.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені ідентифікували молекули, що викликають розвиток раку
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника
Згідно зі статистикою, запорами страждають близько...
Реклама