Експерт розповів, як упоратися з ранковою втомою

Експерт розповів, як упоратися з ранковою втомою

Достатньо змінити три звички

На думку фахівців Каліфорнійського університету в Берклі (США), щоб прокидатися, не відчуваючи сонливості та втоми, слід подбати про правильний розпорядок дня. Наше тіло любить режим. А три головні чинники, що впливають на самопочуття протягом дня, — це сон, фізичні вправи та сніданок.

Експерти провели дослідження за участю 800 осіб. Усі вони їли різні сніданки протягом двох тижнів. А їхню фізичну активність контролювали за допомогою смартгодин. Крім того, учасники вели спеціальні харчові щоденники та відзначали рівень своєї пильності протягом дня.

Дослідження підтвердило, що трьома найбільш важливими умовами, які допомагають легко вставати вранці та добре починати день, є: зроблені напередодні фізичні вправи, повноцінний сон (не менше 7 годин) та сніданок, багатий на вуглеводи. Тим, хто хоче покращити своє ранкове самопочуття, необхідно дотримуватися цих трьох правил.

— Такі звички мають унікальну та незалежну дію. Якщо ви висипатиметеся, то у вас покращиться концентрація уваги. Цю ж здатність розвивають проведені напередодні тренування та правильно приготовлений сніданок, — зазначив автор дослідження Рафаель Валлат, передає Radio ZET.

При цьому лікарі попереджають, що неправильне пробудження не тільки впливає на самопочуття протягом дня. Сонливість і погана концентрація уваги призводять до багатьох нещасних випадків, у тому числі автомобільних катастроф.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зменшують ризик розвитку депресії на 46%: вчені
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама