Експерт розповів, як знизити калорійність харчування, щоб ефективно схуднути

Експерт розповів, як знизити калорійність харчування, щоб ефективно схуднути

Вважаються, що продукти, багаті на швидкі вуглеводи, такі як білий хліб і картопля, викликають появу зайвої ваги. Тому тим, хто хоче схуднути або дотримується дієти, їх слід виключити зі свого харчування. Однак цього робити не варто.

Збалансована дієта передбачає споживання білків, вуглеводів та жирів. Дієти, які виключають певні продукти або елімінаційні, перешкоджають процесу схуднення.

У появі зайвих кілограмах винна не картопля чи хліб, а надлишок калорій. На думку експерта з харчування тренера Наталії Кручинська, багато людей не усвідомлюють, скільки вони їдять.

— Багато хто при приготуванні бутерброда використовують не лише сир, але й вершкове масло та майонез. А ввечері смажать картоплю на олії. В результаті протягом дня накопичується надлишок калорій, що й призводить до появи зайвої ваги, — розповідає Наталія Кручинська в інтерв’ю порталу Radio ZET.

На думку експерта, для ефективного схуднення не треба відмовлятися від вуглеводів, достатньо зменшити добове споживання на 200–300 ккал. І результат негайно позначиться вже за кілька тижнів.

Також значної ролі грає регулярна фізична активність. Комбінація здорового харчування з помірною активністю може посилити результати та зробити процес схуднення ефективнішим та стійким у довгостроковій перспективі.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Дієтолог сказав, скільки кави можна пити щодня без шкоди здоров'ю
Європейське агентство з безпеки харчових продуктів...
Коли болі в області серця не загрожують життю
Болючі відчуття в області серця можуть іноді виник...
Реклама