Експерти сказали, яку кількість цукру можна споживати щодня без шкоди здоров’ю

Експерти сказали, яку кількість цукру можна споживати щодня без шкоди здоров'ю

Солодкі газовані напої містять більшу кількість цукру та інших добавок, які можуть негативно впливати на загальне здоров’я. Це може спричинити розвиток ожиріння, діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань.

Вчені вирішили виявити зв’язок між газованими напоями та фертильністю. Для цього всіх добровольців поділили на дві групи. Перші з них пили лише воду, а другі — Coca-Cola та Pepsi.

Після 15 днів експерименту вчені взяли в учасників аналізи крові, а також виміряли вагу та діаметр яєчок. Виявилося, що у чоловіків, які пили Pepsi або Coca-Cola, у сироватці крові збільшилася концентрація тестостерону, а яєчка збільшились у розмірі. Все це може негативно вплинути на репродуктивне здоров’я чоловіків.

Цікаво, що раніше проведені дослідження доводять протилежне. Так, експеримент за участю 2500 чоловіків показав, що щоденне споживання газованих напоїв щонайменше одного літра зменшує кількість сперматозоїдів на 30%.

Незважаючи на такі суперечливі дані, вчені одностайні в одному: зловживання солодкими газованими напоями є небезпечним для репродуктивного здоров’я чоловіків. 

Експерти нагадують, що в одному банку Coca-Cola міститься близько 39 г цукру. При цьому рекомендована доза становить для чоловіків 36 г цукру на день, а для жінок — 25 г цукру на день.

Зниження споживання солодких газованих напоїв та збільшення споживання води може бути корисним кроком для збереження загального здоров’я та фертильності.

Дослідження опубліковано у журналі Acta Endocrinol («Акти ендокринології»).

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама