Фахівці сказали, з якими продуктами не можна зберігати курячі яйця

Фахівці сказали, з якими продуктами не можна зберігати курячі яйця

Багато хто звик зберігати курячі яйця на бічній полиці холодильника. Однак через вищу температуру в цій частині холодильника і постійного відчинення дверцят це може призвести до швидкого псування яєць. Це може спричинити зростання бактерій на поверхні яєць та стати причиною харчового отруєння.

Фахівці вважають, що найкращим місцем у холодильнику для зберігання яєць є верхня полиця, а саме її задня частина. Це найхолодніше місце в холодильнику, де яйця та інші молочні продукти найдовше залишаються свіжими. При правильному зберіганні у холодильнику яйця можна вживати до чотирьох-п’яти тижнів.

Важливим є і становище яєць у холодильнику. Їх треба класти круглим кінцем нагору. Тут знаходиться повітряна камера, яка дозволяє довше зберігати яйце свіжим.

Також пам’ятайте, що поруч з яйцями не повинні бути ароматні продукти, такі як часник, цибуля, сир або цитрусові. Вони не вплинуть на термін зберігання яєць, але нададуть їм свій аромат, що може позначитися на смаку яєць.

Крім правильного місця зберігання, також важливо стежити за терміном придатності яєць і використовувати їх після закінчення терміну придатності. Регулярна перевірка яєць на свіжість та цілісність шкаралупи також допоможе уникнути можливих проблем із безпекою їжі.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама