Козячий сир знижує рівень холестерину в крові та допомагає схуднути

Козячий сир знижує рівень холестерину в крові та допомагає схуднути

Козій сир зазвичай містить менше лактози та казеїну порівняно з коров’ячим сиром. Це робить його придатнішим для людей з нестерпністю лактози або алергією на казеїн.

Лактоза — це молочний цукор, який є у багатьох молочних продуктах, включаючи коров’яче молоко та сир.

Казеїн — це білок, який також є у молочних продуктах і може викликати алергічні реакції у деяких людей.

Козячий сир не є легкозасвоюваним продуктом, але його харчова цінність вражає. При вживанні 100 г козячого сиру організм отримує 360 ккал, як і у випадку з коров’ячим сиром. Крім того, козячий сир багатий на вітаміни (А, В2), мінерали (фосфор, мідь, кальцій, залізо) та інші поживні речовини.

Користь козиного сиру для здоров’я

Містить пробіотичні бактерії, корисні для травлення. Дозрілий козячий сир містить їх набагато більше, ніж молоко або йогурт. Особливо корисні для бактеріальної флори тверді сири.

Допомагає схуднути. Жирні кислоти козячого сиру легше засвоюються, ніж із коров’ячого. Це сприяє меншому відкладенню жирової тканини. Також козячий сиру швидко насичує, що змушує їсти менше.

Знижує рівень холестерину у крові. Козячий сир містить менше холестерину, ніж коров’ячий. Чим м’якший сир, тим менше холестерину в ньому міститься.

Козячий сир особливо рекомендується людям з нестерпністю лактози, на яку страждають до 65–80% населення. Вміст лактози в козячому молоці нижчий, ніж у коров’ячому, що зводить до мінімуму проблеми з травленням та інші симптоми алергії. Крім того, алергеном, присутнім у молоці є казеїновий білок, який також може викликати неприємні реакції. Козячий сир містить менше алергенного казеїну А1 і більше казеїну А2, який менш активний і викликає менше алергічних реакцій.

Крім того, козячий сир має власний смак і текстуру, які можуть бути привабливими для любителів сиру. Він часто має більш м’яку текстуру та насиченіший смак порівняно з коров’ячим сиром.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама