Лікар сказав, у які дні погіршується здоров’я серцевих хворих

Лікар сказав, у які дні погіршується здоров'я серцевих хворих

У деяких людей вітряна погода може спричинити збільшення частоти серцевих скорочень, підвищення артеріального тиску або посилення стенокардії. Це пов’язано з тим, що зміни в атмосферному тиску можуть впливати на серцевий ритм та кровотік.

— Люди, які страждають на серцеву недостатність, ішемічну хворобу серця, аритмії, відрізняються дуже тендітним балансом здоров’я. Не потрібно багато зусиль, щоб вивести його з рівноваги. І у вітряні дні вони потребують медичної допомоги, а іноді й госпіталізації, більше, ніж інші, — пояснює лікар пульмонологічної клініки USK у Лодзі, (Польща) Томаш Карауда.

За словами експерта, у вітряні дні погіршується самопочуття та психічно хворих людей. Так, згідно з дослідженням вчених Швеції за участю 280 осіб, за певної погоди здоров’я фіксується більше відвідувань психіатричних лікарень.

— Сильний вітер викликає занепокоєння, стрес, страх. У такі дні люди із психічними розладами схильні до суїцидів. Тому так важливо подбати про їхній душевний стан. Це допоможе не лише заспокоїти їх, а й іноді навіть урятувати життя, — стверджує фахівець, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Для того, щоб впоратися з емоційним дискомфортом, викликаним погіршенням погоди, можна практикувати медитацію або глибоке дихання. Якщо почуття тривоги зберігається, слід звернутися до лікаря.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Хронічний синусит
Види синуситу в хронічній форміХронічний синусит —...
Молочниця в роті у немовляти
Причини молочниці у немовлятПрийом антибіотиківПол...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама