Лікар сказав, як без дієт та тренувань зменшити коло талії на 10 см

Лікар сказав, як без дієт та тренувань зменшити коло талії на 10 см

Акупунктура — це методика, при якій невеликі голки вводяться в шкіру в певних точках для стимуляції рецепторів. Цей метод застосовується в різних галузях медицини та охорони здоров’я, включаючи традиційну китайську медицину (акупунктура), фізіотерапію та косметологію.

Переваги акупунктури

  • Полегшує біль у м’язах та суглобах;
  • покращує кровообіг;
  • знімає напругу;
  • зміцнює тонус шкіри;
  • зменшує прояви депресії;
  • сприяє відновленню після спортивних травм.

Згідно з дослідженням, яке було опубліковано у виданні Dailymail, за допомогою крихітних бусинок, прикріплених до шести точок на зовнішньому вусі, можна стимулювати нерви та органи, що регулюють апетит.

Експерти клініки Токіо (Японія) провели дослідження за участю 81 чоловіка віком від 20 до 78 років. Всі вони мали надмірну вагу або страждали на ожиріння, а також мали високий рівень вісцерального жиру.

Всім учасникам на обидва вуха прикріпили намистини, щоб забезпечити учасникам безперервний, рівномірний тиск на кожну з шести точок акупунктури, які пов’язані зі стравоходом, шлунком, легенями та щитоподібною залозою. Намистинки замінювалися двічі на тиждень під час відвідувань лікарні.

При цьому всім респондентам було запропоновано протягом трьох місяців удвічі скоротити споживання їжі та вести щоденники харчування. За цей час вони змогли значно схуднути, а їхнє коло талії зменшилося на 10 см.

— Акупунктура пригнічує спрагу та апетит, покращує травлення та прискорює обмін речовин. Воно є ефективним у поєднанні з дієтою та фізичними вправами, — сказав керівник дослідження, доктор Такахіро Фудзімото на Європейському конгресі з ожиріння в Дубліні.

Проте критики зазначають, що втрата ваги, можливо, сталася внаслідок зменшення раціону та контролю харчування. На їхню думку, такий принцип лікування ожиріння є найпростішим та найефективнішим.

Ефективність акупунктури може залежати від індивідуальних особливостей організму. Перед використанням акупунктури важливо проконсультуватися з лікарем.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама