Молода картопля нормалізує кров’яний тиск та покращує травлення
Молода картопля має м’яку, ніжну текстуру та свіжий смак. Цей вид картоплі зазвичай доступний навесні та раннім літом, відразу після сезону посадки, коли картопля ще молода і не встигла повністю вирости.
Молода картопля містить багато вітамінів, особливо вітаміну С, калію та фолієвої кислоти, яка знижує ризик розвитку онкологічних захворювань. Молода картопля містить менше крохмалю, ніж стара, тому легко перетравлюється.
У молодому картоплі менше калорій, що сприяє дотриманню дієти та схудненню. Натомість багато клітковини, яка допомагає покращити травлення.
Молода картопля багата калієм. Завдяки цьому вона допомагає контролювати кров’яний тиск та зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Однак слід враховувати, що молода картопля може містити більше солі, ніж стара. Тому людям, які мають у крові спостерігається високий рівень натрію, необхідно обмежити її споживання.
Молоду картоплю можна готувати безліччю способів, включаючи варіння, смаження, запікання або приготування на грилі. Вона часто використовується в різних стравах, таких як салати, пюре та інших.