Насіння льону нормалізують рівень цукру та холестерину в крові
Насіння льону здавна використовували у народній медицині. Вчені пояснюють це унікальним складом насіння. Вони містять клітковину, яка нормалізує рівень цукру та холестерину в крові.
Омега-3 жирні кислоти, які містяться в насінні льону, допомагають знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), або «поганого» холестерину, і підвищують рівень ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ), або так званого «хорошого» холестерину. Крім цього, рослинні волокна насіння допомагають вивести «поганий» холестерин з організму.
Однак для зниження рівня холестерину не слід покладатися тільки на споживання насіння льону. Важливо стежити за своїм раціоном, скоротити споживання насичених жирів та транс жирів, а також вести активний спосіб життя.
Чим ще корисне насіння льону
- Містять антиоксиданти, які мають протизапальні властивості;
- регулюють гормональний баланс у жінок, особливо у період менопаузи;
- покращують стан шкіри та волосся;
- зміцнюють щільність кісток;
- контролюють апетит та сприяють підтримці здорової ваги.