Невролог назвав продукти, що перешкоджають старінню мозку

Невролог назвав продукти, що перешкоджають старінню мозку

Старіння мозку може бути пов’язане з різними когнітивними розладами, такими як погіршення пам’яті та концентрації уваги, зниження швидкості мислення тощо.

Форми когнітивних розладів, спричинених старінням

М’який когнітивний розлад (МКР). Це стан, у якому людина може мати деякі проблеми з когнітивними функціями, такими як пам’ять, увагу і швидкість мислення. Але ці проблеми не настільки важкі, щоб бути діагностованими як деменція.

Деменція — це серйозніший когнітивний розлад, що характеризується значним погіршенням пам’яті, мислення, орієнтації. Відоміші форми деменції включають хворобу Альцгеймера та Паркінсона.

Невеликі когнітивні зміни, такі як забудькуватість, зазвичай вважаються нормою старіння. У такій ситуації ключову роль відіграє дієта, яка може сповільнити старіння мозку.

Для того, щоб поліпшити здоров’я свого мозку, слід включити до свого раціону рибу, особливо жирних сортів.

— Риба містить омега-жирні кислоти. Вони відновлюють мієлінову оболонку, яка захищає головний мозок від руйнівних зовнішніх впливів на клітинному рівні, — розповів доктор Раджніш в інтерв’ю виданню EatThis.

Це підтверджує дослідження, яке було опубліковано в журналі Frontiers in Aging Neuroscience («Кордони в нейробіології старіння»). Згідно з ним, вживання риби може з часом покращити пам’ять та загальні когнітивні функції у здорових людей.

Також лікар радить щодняз’їдати жменю волоських горіхів, вони покращують когнітивні здібності та критичне мислення.

Лікар також наголошує на важливості щоденного вживання свіжих фруктів та овочів. Багато з них містять вітамін С, а також антиоксиданти, які корисні для відновлення мозкової тканини та клітинних мембран.

Є багато способів, що допоможуть зберегти здоров’я мозку. Серед них — здоровий спосіб життя, правильне харчування, помірна фізична активність, розумові тренування, соціальна активність та управління факторами ризику, такими як артеріальний тиск, рівень холестерину та цукру в крові.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама