Природний підсолоджувач небезпечний для хворих на діабет: вчені

Природний підсолоджувач небезпечний для хворих на діабет: вчені

Еритрит є одним з поліолів, природних підсолоджувачів, які мають низький глікемічний індекс та містять менше калорій, ніж звичайний цукор. Через це еритрит розглядався як більш здорова альтернатива цукру, особливо для людей, які страждають від цукрового діабету або борються з надмірною вагою.

Однак недавні дослідження пов’язують його вживання з можливим погіршенням стану мікробіоми кишківника та іншими небажаними ефектами на здоров’я. Крім того, у деяких людей може виникати нестерпність до еритриту, що може викликати шлункові болі, здуття та діарею. Нове дослідження фахівців Клівлендської клініки (США) показало, що еритрит може бути смертельно небезпечним.

Експерти вивчили стан здоров’я добровольців у США та Європі. Виявилося, що ті з них, у кого в крові був високий рівень еритриту, були схильні до розвитку серцевого нападу або інсульту.

Аналізи крові показали, що споживання еритриту посилювало утворення згустків, які підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Саме їм найчастіше схильні хворі на цукровий діабет. Вживання популярного підсолоджувача лише підвищує ризик розвитку можливих ускладнень, наголошують дослідники.

Вчені радять, перш ніж внести зміни до своєї дієти або використовувати підсолоджувачі, засновані на еритриті, слід проконсультуватися з лікарем чи дієтологом, особливо якщо є хронічні захворювання чи протипоказання.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама