Скільки води треба випивати щодня, щоб ефективно схуднути

Скільки води треба випивати щодня, щоб ефективно схуднути

Тим, хто хоче схуднути, дієтологи радять збільшити споживання води. Якщо в середньому рекомендується випивати 2 л, або 8 склянок, води щодня, то таким, що худне, необхідно збільшити цю кількість з розрахунку 30 мл води на 1 кг ваги. Так, якщо вага становить 70 кг, то споживання води, що рекомендується, повинно становити 2,1 л на день.

Вода відіграє важливу роль у процесі схуднення, оскільки допомагає прискорити обмін речовин, покращує травлення, зволожує організм та знижує апетит. Вона також може тимчасово задовольняти відчуття голоду, що дозволяє контролювати приймання їжі та уникати переїдання.

Тим, хто активно займається спортом, може знадобитися більше рідини для того, щоб компенсувати її втрату через підвищену пітливість.

Експерти нагадують, що пиття води не є єдиним способом схуднення. Регулярна фізична активність, здорове малокалорійне харчування допомагають зменшити вагу. Для складання індивідуальної дієти краще звернутися до лікаря або дієтолога.

Важливо пам’ятати, що вода, яка отримується з їжі та інших напоїв (чай, кава, соки), також враховується у загальному споживанні рідини. Тому рекомендація вживати 2 л води щодня містить у собі як не тільки безпосереднє споживання води, а й інші джерела рідини.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама