Ці продукти можна їсти пізньою вечерею без шкоди для фігури

Ці продукти можна їсти пізно вечерею без шкоди для фігури

Дієтологи стверджують: вечеря має бути збалансованою та поживною, щоб забезпечити організм необхідними поживними речовинами та енергією перед відпочинком на ніч.

Вечеря повинна включати

Білок. Він допомагає насититися, підтримує зростання та регенерацію тканин, а також сприяє здоровому функціонуванню імунної системи.

Комплексні вуглеводи. Забезпечують організм енергією на тривалий час, а також містять важливі вітаміни, мінерали та клітковину.

Овочі та фрукти. Вони є відмінним джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які допомагають підтримувати здоров’я серця, імунної системи та загального добробуту.

Здоровий жир. Важливі для здоров’я шкіри, волосся, мозку та серця.

Прагніть створювати різноманітні страви, щоб отримати широкий спектр поживних речовин. Це допоможе уникнути звикання до певних продуктів та забезпечити організм усім необхідним для здоров’я. Найбільш оптимальними для пізньої вечері є такі продукти.

Ферментовані молочні продукти. Кефір, знежирений сир, натуральний йогурт або кисле молоко — всі вони можуть бути відмінним вибором для повноцінної та легкої вечері, яка не викличе набору ваги.

Овочі. Якщо вас перед сном мучить голод, виберіть овочі у будь-якому вигляді. Сирі овочі чи салати можуть стати основою вечірнього раціону. Вони багаті на вітаміни й поживні речовини, але при цьому низькокалорійні.

М’ясо птиці без шкіри. Нежирне куряче або філе індички, тушковане або варене, — відмінне джерело білка Вони дозволять отримати достатню кількість поживних речовин і при цьому не завдають шкоди фігурі.

Нежирні сорти риби. Завдяки низькому вмісту жиру та високому вмісту білка та фосфору, риба допоможе залишатися у формі та при цьому отримати всі необхідні поживні речовини.

Яйця. Варені яйця або омлет з додаванням овочів можуть бути чудовим варіантом для вечірнього прийняття їжі. Вони не вплинуть на вагу, але забезпечать організм корисними мікроелементами.

Постарайтеся обмежити споживання солі, цукру та насичених жирів у вечері, оскільки надлишок цих компонентів може бути шкідливим для здоров’я.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама