Ці ягоди зміцнять здоров’я серця та уповільнять процес старіння

Ці ягоди зміцнять здоров'я серця та уповільнять процес старіння

Дослідження показують, що регулярне вживання ягід нормалізує артеріальний тиск та перешкоджає розвитку гіпертонії, атеросклерозу, серцевої недостатності та навіть інфаркту. Експерти пояснюють це тим, що ягоди містять антиоксиданти та поліфеноли, які сприяють розширенню судин.

1. Ожина збереже молодість

Ожина містить антоціани, які багаті на потужні антиоксиданти. Це дозволяє запобігти розвитку атеросклерозу та серцево-судинних захворювань, а також уповільнити процес старіння.

2. Чорниця очищає судини

Згідно з дослідженням вчених, яке було опубліковано у The Journals of Gerontology («Геронтологія»), щоденне споживання чорниці покращує функції клітин кровоносних судин та запобігає утворенню тромбів.

3. Малина прожене застуду

Малина багата на фітонутрієнти, які перешкоджають розвитку запальних захворювань, у тому числі й онкологічних. Крім того, вона зміцнює здоров’я серця.

4. Червоний виноград проти цукрового діабету ІІ типу

Червоний виноград, окрім високої концентрації антоціанів, містить поліфеноли. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Molecules («Молекули»), поліфеноли перешкоджають окислювальному процесу. Це дозволяє запобігти розвитку серцево-судинних захворювань та цукрового діабету ІІ типу.

Хоча вживання ягід не є панацеєю від серцево-судинних захворювань, вони можуть бути важливою частиною здорового способу життя. Важливо вживати ягоди у поєднанні зі збалансованим харчуванням та активним способом життя для досягнення максимальної користі для серцево-судинної системи.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама