Вчені назвали спеції, які допоможуть полегшити хронічний біль

Вчені назвали спеції, які допоможуть полегшити хронічний біль

Спеції, такі як чорний перець, гвоздика, кориця і коноплі, містять β-каріофілен (BCP). Воно надає спеціям та рослинам характерного аромату та смаку.

Інтерес до β-каріофілену (BCP) у медичних дослідженнях пов’язаний з його потенційними фармакологічними властивостями: антиоксидантними, протизапальними та навіть аналгетичними. Ця сполука також є агоністом канабіноїдного рецептора типу 2 (CB2), що робить його цікавим об’єктом для розробки нових лікарських засобів для лікування різних станів, включаючи хронічний біль.

Корисний для здоров’я

З’єднання β-каріофілен (BCP) було вперше синтезовано у 1964 році. Це основний компонент конопель має пряний смак і мускусний аромат. Було виявлено, що він має багато переваг для здоров’я та майже не надає психоактивного впливу на мозок. Необхідно з’їсти близько 60 склянок розмарину, щоб спричинити легкий ступінь ейфорії.

Дослідження показали, що BCP має протизапальну, антиоксидантну, противірусну та знеболювальну дії. Він також ефективний проти окисних та запальних ефектів ішемічного інсульту.

BCP був схвалений Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів Америки (FDA) як безпечна харчова добавка.

Ліки з кухонної шафи

Ввести в раціон певну кількість корисних канабіноїдів дуже просто — достатньо додати до страви щіпку спецій.

Спеції, що містять β-каріофілен

  • Гвоздика;
  • орегано;
  • кориця;
  • хміль;
  • базилік;
  • розмарин.

Дослідники вивчають можливості використання ВСР у лікуванні розладів, пов’язаних зі зловживанням шкідливими речовинами. Вони вважають, що лікування BCP може бути ефективним заходом у боротьбі з наркотичною залежністю.

Дослідження показують, що як CBD (канабідіол), так і BCP (β-каріофілен) можуть мати потенціал для зменшення болю. Крім того, комбіноване застосування цих сполук може посилити їх ефекти завдяки синергії між ними.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама