Вчені сказали, як часто треба робити перерви тим, хто працює за комп’ютером

Вчені сказали, як часто треба робити перерви тим, хто працює за комп'ютером

Активний спосіб життя відіграє ключову роль у підтримці стану здоров’я. Він допомагає зміцнити м’язи та суглоби, що знижує підвищений ризик травматизму, зміцнює серцево-судинну систему, нормалізує вагу та перешкоджає розвитку деменції.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Medicine Science in Sports and Exercise («Медицина та наука у спорті та фізичних вправах»), ходити треба кожні пів години, щоб не допустити наслідків малорухливого способу життя. 

Вчені розрахували мінімальний час фізичної активності, щоб запобігти негативним наслідкам малорухливого способу життя. Для цього вони використовували два важливі показники серцевих захворювань: рівень кров’яного тиску та цукру в крові.

Для цього вони провели дослідження за участю 11 здорових людей. Усіх їх попросили протягом п’яти днів сидіти по 8 годин, встаючи лише на перерви. Це дозволило уявити робочий тиждень багатьох офісних співробітників. Виявилося, що нетривала ходьба кожні пів години знижала рівень кров’яного тиску та цукру в крові.

— Ми виявили, що легка прогулянка по 5 хвилин кожні пів години дозволяє уникнути розвитку багатьох небезпечних хронічних захворювань, — кажуть вчені, цитує портал Green Me.

При цьому ходьба щогодини не має такого ефекту. Експерти рекомендують всім, хто працює за комп’ютером, відриватися від нього кожні півгодини та робити невеликі прогулянки. Така звичка може стати найкращою профілактикою багатьох хронічних захворювань.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Лікування бронхіту в домашніх умовах
Як лікувати бронхіт вдома — правилаПрепарати: чим ...
Молочниця на язиці
ПричиниФактори ризикуМолочниця на язиці: симптомиМ...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама