Використання смартфонів покращує пам’ять: дослідження

Використання смартфонів покращує пам'ять: дослідження

Вчені з Університетського коледжу Лондона (Великобританія) вважають, що використання гаджетів дозволяє запам’ятати на них навіть незбережену інформацію

Раніше нейробіологи висловлювали стурбованість тим, що надмірне використання гаджетів може призвести до пошкодження функції мозку. Проте вчені заперечують це.

Англійські фахівці провели дослідження за участю 158 добровольців віком від 18 до 71 року. Їм показували на екрані смартфонів до 12 пронумерованих кіл: одні з них треба було переміщати вліво, а інші — праворуч. Переміщення кола однією сторону оцінювалося вдесятеро більше, ніж в іншу.

Учасники виконали завдання 16 разів. Як виявилось, вони використовували цифрові пристрої для зберігання деталей дорогих кіл. Це, за оцінкою вчених, покращило їхню пам’ять на 18%. Виконання завдання з переміщенням малоцінних кіл також покращило пам’ять на 27%, навіть у людей, які ніколи не встановлювали жодних нагадувань для цього. Як виявилося, добровольці згадували малоцінні кола краще за дорогі. Вони пояснили це тим, що довірили дорогі кола своїм пристроям, а потім забули про них.

— Ми виявили, що коли люди могли використовувати зовнішнє сховище, пристрій допомагав їм запам’ятовувати збережену на них інформацію. Але ми також виявили, що пристрій покращує пам’ять людей навіть для незбереженої інформації, — зазначив керівник дослідження, співробітник Інституту когнітивної неврології UCL Сем Гілберт, передає інформаційне агентство AGI.

Це говорить про те, що люди сподіваються на свою пам’ять, коли хочуть запам’ятати важливу інформацію. Але якщо вони могли використовувати смартфони, то вважали за краще зберегти важливу інформацію, а менш значущу запам’ятати.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені ідентифікували молекули, що викликають розвиток раку
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я...
Дієтологи назвали продукти, які слід виключити з раціону для покращення роботи кишківника
Згідно зі статистикою, запорами страждають близько...
Реклама