ВООЗ: чоловіча безплідність становить до 70% випадків

ВООЗ: чоловіча безплідність становить до 70% випадків

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), безпліддя є поширеною проблемою, яка торкається близько 60–80 млн пар у світі. Статистика показує, що чоловіче безпліддя становить близько 40–70% всіх випадків безпліддя.

Попередні дослідження показали, що тверді мікрочастинки, які містяться у повітрі, погіршують якість сперми та сперматогенезу, що призводить до зниження фертильності.

У новому дослідженні вчені оцінили вплив кількох забруднювачів повітря на параметри сперматозоїдів та чоловічої безплідності. Для цього вони провели дослідження за участю 3940 чоловіків віком від 22 до 49 років.

Під час реєстрації в учасників було взято зразки сперми та проаналізовано такі її параметри, як загальна кількість сперматозоїдів, їх життєздатність та рухливість, індекс деформації сперматозоїдів тощо.

До кожного зразка сперми було застосовано декілька забруднювачів повітря: PM2,5, PM10, діоксид сірки (SO2), діоксид азоту (NO2), озон (O3) та окис вуглецю (CO).

Аналіз впливу забруднювачів повітря на параметри сперматозоїдів протягом 90-денного періоду впливу виявив значний негативний вплив на морфологію, рухливість та поступальну життєздатність сперматозоїдів, пов’язану з ризиком чоловічої безплідності. Це говорить про те, що смог негативно впливає на репродуктивну функцію чоловіків.

Хоча дослідження має спостережний характер, вчені радять сімейним парам, які мріють про дітей, уникати проживання у промислових районах.

Також експерти нагадують, що лікування чоловічого може включати медикаментозну терапію, хірургічне втручання, зміни способу життя або використання допомоги репродуктивної медицини, такий як інтрацитоплазматична ін’єкція сперматозоїдів (ІКСІ) або інші методи асистованої репродукції.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Прогулянки лісом — найкращий засіб від депресії: вчені
Прогулянки лісом надають сприятливий вплив на здор...
3 показники аналізу крові, які вказують на тяжке захворювання щитоподібної залози
Рак щитоподібної залози розвивається із клітин щит...
Реклама