Як без таблеток зменшити рівень глюкози у крові на 2% у хворих на діабет ІІ типу
Пережовування їжі допомагає зменшити навантаження на органи травлення, підвищує засвоєння поживних речовин із їжі та може сприяти покращенню загального самопочуття. Американські дослідники виявили ще одну перевагу такого поглинання їжі.
Вчені Університету Буффало (США) провели дослідження за участю 94 пацієнтів з діабетом ІІ типу. Усі вони були поділені на дві групи. У першу увійшли ті учасники, які мали добру жувальну функцію. У другу — ті пацієнти, в яких були відсутні деякі чи всі зуби, що погіршувало здатність пережовування. Як виявилося, після їди у перших учасників рівень цукру в крові склав 7,48, а у других — 9,42, що майже на 2% більше.
Фахівці пояснюють це тим, що ретельне пережовування їжі стимулює кишківник. Це призводить до вироблення інсуліну, що сприяє меншому споживанню їжі.
Крім того, ретельне пережовування їжі допомагає надовго насититися. Це дозволяє не допустити перекусів і контролювати вагу.
Дослідження опубліковано у журналі Plos One.