Як без таблеток зменшити рівень глюкози у крові на 2% у хворих на діабет ІІ типу

Як без таблеток зменшити рівень глюкози у крові на 2% у хворих на діабет ІІ типу

Пережовування їжі допомагає зменшити навантаження на органи травлення, підвищує засвоєння поживних речовин із їжі та може сприяти покращенню загального самопочуття. Американські дослідники виявили ще одну перевагу такого поглинання їжі.

Вчені Університету Буффало (США) провели дослідження за участю 94 пацієнтів з діабетом ІІ типу. Усі вони були поділені на дві групи. У першу увійшли ті учасники, які мали добру жувальну функцію. У другу — ті пацієнти, в яких були відсутні деякі чи всі зуби, що погіршувало здатність пережовування. Як виявилося, після їди у перших учасників рівень цукру в крові склав 7,48, а у других — 9,42, що майже на 2% більше.

Фахівці пояснюють це тим, що ретельне пережовування їжі стимулює кишківник. Це призводить до вироблення інсуліну, що сприяє меншому споживанню їжі. 

Крім того, ретельне пережовування їжі допомагає надовго насититися. Це дозволяє не допустити перекусів і контролювати вагу.

Дослідження опубліковано у журналі Plos One.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Гастрит із підвищеною кислотністю
Причини розвитку гастриту з підвищеною кислотністю...
Діарея: психосоматика
Діарея при тривожному розладіПсихогенна діарея — с...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама