Як за допомогою продуктів зменшити прояви алергії

Як за допомогою продуктів зменшити прояви алергії

Вітамін С та часник можуть зменшити рівень гістаміну в організмі. Вітамін С, або аскорбінова кислота, відомий своїми антиоксидантними властивостями та здатністю посилювати імунітет. Він також, як і часник, має невеликі антигістамінні властивості.

Гістамін — це біологічно активна речовина, яка бере участь у регуляції різних функцій в організмі, включаючи імунну реакцію та запалення. Надмірний рівень гістаміну може викликати алергічні реакції, такі як свербіж, висипання, набряки та симптоми алергічного риніту.

Вітамін С зменшує свербіж та риніт

Згідно з дослідженням вчених, яке було опубліковано в Journal of International Medical Research («Журнал міжнародних медичних досліджень»), внутрішньовенне введення вітаміну С зменшує такі симптоми алергії, як свербіж, риніт та занепокоєння, більш ніж у 97% людей.

Вітамін є потужним антиоксидантом. Завдяки своїм протизапальним властивостям він пом’якшує наслідки окислювального стресу і таким чином запобігає розвитку алергічних реакцій.

Дослідники відзначають, що дефіцит вітаміну С може спричинити алергію. Тому важливо вживати продукти, багаті на вітамін С. Щодня можна приймати 2 г (2000 мг) вітаміну С як антигістамінний засіб.

Часник знімає запалення

Часник також впливає на імунну систему. Речовини, що містяться в ньому, мають безліч корисних властивостей, у тому числі протизапальних і протиалергічних.

Особливо часник славиться кверцетином. Цей потужний антиоксидант із групи флавоноїдів гальмує вивільнення гістаміну та знімає запалення.

— Властивості кверцетину можуть бути ефективно використані при лікуванні бронхіальної астми, алергічного риніту та обмежених анафілактичних реакцій, спричинених арахісом, — зазначають дослідники у журналі Molecules («Молекули»).

Часник слід їсти в невеликих кількостях, один-три зубчики на день, щоб не перевантажувати їм травну систему. Кверцетин також можна знайти в цибулі, чорному чаї, яблуках, броколі, ягодах та цитрусових.

Хоча вітамін С та часник можуть полегшити деякі алергічні симптоми, вони не лікують алергію. З появою серйозних алергічних реакцій слід звернутися до алерголога.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Діарея
Що таке діареяВиди діареїВід чого розвивається діа...
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Реклама
Крабові палички можуть спричинити розвиток ожиріння, гіпертонії та діабету
Основним компонентом крабових паличок є сурімі — ф...
Вчені назвали запахи, що викликають напад мігрені
Підвищена чутливість до запахів, або гіперосмія, м...
Реклама