Нейрогін інструкція по застосуванню

Нейрогін фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Нейрогін таблетки по 16 мг №30 (10х3)
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/7613/01/02 від 15.01.2008. Наказ № 9 від 15.01.2008
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Avatar photo
Ольга Поліщук Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

1 таблетка містить бетагістину гідрохлориду 8 мг або 16 мг або 24 мг;допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, кремній колоїдний безводний, повідон, тальк очищений, магнію стеарат, натрію крохмальгліколят, для таблеток по 16 мг – барвник Sunset Yellow Lake (Е 110), для таблеток по 24 мг – барвник Tartrazine Lake (Е 102).

Основні фізико-хімічні властивості:

круглі, пласкі таблетки без оболонки з рискою на одному боці; таблетки по 8 мг – білого кольору, таблетки по 16 мг – світло-оранжевого кольору, таблетки по 24 мг – жовтого кольору;

Виробник:

Юнімакс Лаб. для "Амерікен Нортон Корпорейшн", Індія/США

Фармакотерапевтична група:

Засоби, що застосовуються при вестибулярних порушеннях

Фармакологічні властивості:

Фармакодинаміка.Механізм дії бетагістину до кінця не вивчений. Він зумовлює посилення кровообігу в судинах stria vascularis внутрішнього вуха, передусім за рахунок розслаблення прекапілярних сфінктерів у системі мікроциркуляції внутрішнього вуха.Встановлено, що бетагістин має слабкий агоністичний ефект на Н1-рецептори і виражений антагоністичний ефект на НЗ-рецептори гістаміну в центральній і вегетативній нервовій системі. Крім того, бетагістин має дозозалежний інгібуючий вплив на генерацію пікових потенціалів у нейронах латеральних і медіальних вестибулярних ядер. Значення цього спостереження, з точки зору лікувального ефекту бетагістину при синдромі і хворобі Меньєра, а також вестибулярному запамороченні, залишається неясним.Фармакокінетика.Бетагістину дигідрохлорид повністю абсорбується після перорального прийому. Відомий лише один його метаболіт, який виводиться із сечею, - 2-піридилоцтова кислота.

Показання до застосування:

Хвороба і синдром Меньєра, які характеризуються трьома основними симптомами:запамороченням, що іноді супроводжується нудотою і блюванням;зниженням слуху (туговухістю);шумом у вухах.Вестибулярне запаморочення.

Протипоказання:

Гіперчутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Особливості застосування:

Під час лікування Нейрогіном необхідно слідкувати за станом хворих на феохромоцитому і бронхіальну астму. Необхідно також бути обережними при лікуванні пацієнтів з виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки в анамнезі. Достатні дані для оцінки можливого шкідливого ефекту препарату під час вагітності та в період годування груддю відсутні. Даних про тератогенний ефект у дослідженнях на тваринах немає. Нейрогін не протипоказаний дітям, але даних щодо дозування препарату для дітей недостатньо.Нейрогін не впливає на здатність керувати транспортними засобами і працювати з машинами і механізмами.

Спосіб застосування та дози:

Добова доза для дорослих становить 24 – 48 мг, рівномірно розподілена для прийому протягом доби. Таблетки по 8 мг Таблетки по 16 мг Таблетки по 24 мг 1 - 2 таблетки 3 рази на добу 1 таблетка 3 рази на добу 1 таблетка 2 рази на добу Приймати таблетки бажано після їжі. Дозу слід підбирати індивідуально, залежно від ефекту. Зменшення симптомів інколи спостерігається тільки після двох-трьох тижнів лікування. Найкращі результати досягаються при прийомі препарату протягом кількох місяців. Існують дані про те, що призначення лікування на початку захворювання запобігає його прогресуванню і/або втраті слуху на пізніх стадіях.

Передозування:

Є повідомлення про декілька випадків передозування препарату. У більшості випадків клінічні симптоми передозування були відсутні. Інколи після прийому доз препарату вище 200 мг спостерігалися легкі та помірні симптоми, такі як біль у шлунку, нудота і сонливість. Були повідомлення про появу судом після прийому дози 728 мг. У всіх випадках одужання було повним. Лікування передозування повинно включати симптоматичну терапію.

Побічні дії:

Можливі легкі неприємні відчуття (дискомфорт у надчеревній ділянці, нудота) у пацієнтів із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, що зникають при прийомі препарату з їжею або після зменшення дози. В рідких випадках спостерігаються головний біль та шкірні реакції гіперчутливості, зокрема висипання, свербіж і кропив'янка.

Лікарська взаємодія:

При одночасному застосуванні з антигістамінними засобами ефективність препарату знижується.

Термін придатності:

Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25ºС. Термін придатності – 2 роки.

Форма випуску / упаковка:

По 10 таблеток у блістері. По 3 блістери в картонній коробці.

Категорія відпуску:

Без рецепту.

Додатково:

Загальна характеристикаміжнародна та хімічна назви: betahistine; 2-[2-(метиламіно)етил]піридину дигідрохлорид;Форма випускуТаблетки.Власник реєстраційного посвідченняАМЕРІКЕН НОРТОН КОРПОРЕЙШН.Адреса1570 Сан-Томас Еквіно Роуд, 18, Сан-Хосе, СА 95130, США.АдресаПлот №7, Сектор 24, Фаридабад-121005, Харіана, Індія.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Нейрогін
Виробник:Юнімакс Лаб. для "Амерікен Нортон Корпорейшн", Індія/США
Форма випуску: По 10 таблеток у блістері. По 3 блістери в картонній коробці.
Реєстраційне посвідчення:№ UA/7613/01/02 від 15.01.2008. Наказ № 9 від 15.01.2008
Міжнародне непатентоване найменування:Betahistine
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

1 таблетка містить бетагістину гідрохлориду 8 мг або 16 мг або 24 мг;допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, кремній колоїдний безводний, повідон, тальк очищений, магнію стеарат, натрію крохмальгліколят, для таблеток по 16 мг – барвник Sunset Yellow Lake (Е 110), для таблеток по 24 мг – барвник Tartrazine Lake (Е 102).

Фармакотерапевтична група:Засоби, що застосовуються при вестибулярних порушеннях
Код АТС:N07CA01 - Бетагістин
Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама