Назомакс-Краплі Від Нежитю інструкція по застосуванню

Назомакс-Краплі Від Нежитю фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Назомакс-Краплі Від Нежитю краплі наз. 0,01 % по 10 мл у флак. №1
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/12471/01/01 від 15.08.2008. Наказ № 673 від 31.08.2012
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Avatar photo
Алла Волошонович Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

діюча речовина: оксиметазолін; 1 мл розчину містить оксиметазоліну гідрохлорид 0,1 мг або 0,25 мг, або 0,5 мг (0,01 % або 0,025 %, або 0,05 % розчин відповідно); допоміжні речовини: натрію хлорид, динатрію едетат, натрію фосфат, натрію гідрофосфат, полісорбат-80, гліцерин, кислота хлористоводнева, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Виробник:

Алкон Парентералс Лтд, Індія

Фармакотерапевтична група:

Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори

Показання до застосування:

Гострий риніт (у тому числі алергічний), вазомоторний риніт, параназальний синусит, утруднення носового дихання при застудних захворюваннях, євстахіїті, середньому отиті. Звуження судин слизової оболонки з діагностичною метою.

Протипоказання:

Підвищена чутливість до компонентів препарату, атрофічний риніт. Закритокутова глаукома. Вік до 1 року – для крапель Назомаксу 0,025 % та 0,05 %, вік до 6 років – для Назомаксу 0,05 %.

Застосування в період вагітності або годування груддю:

Під час вагітності або в період годування груддю не допускається перевищення рекомендованого дозування. Препарат треба застосовувати тільки після ретельної оцінки співвідношення ризику і користі для матері та плода.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом:

Після тривалого застосування або прийому засобів від застуди, які містять оксиметазолін, у дозуванні, що перевищує рекомендоване, не можна виключити загальний вплив на серцево-судинну систему та центральну нервову систему. У таких випадках здатність керувати транспортним засобом може понизитися.

Спосіб застосування та дози:

Краплі Назомакс призначені для застосування в ніс.Дорослі та діти віком від 6 років: застосовувати краплі Назомакс 0,05 % по 1–2 краплі у кожен носовий хід 2–3 рази на день.Діти віком від 1 року до 6 років: застосовувати краплі Назомакс 0,025 % по 1–2 краплі у кожен носовий хід 2–3 рази на день.Немовлята: немовлятам у віці до 4 тижнів призначають по 1 краплі Назомаксу 0,01 % у кожен носовий хід 2–3 рази на день. З 5-го тижня життя та до 1 року – 1-2 краплі у кожен носовий хід 2–3 рази на день. Можливий такий спосіб застосування: 1–2 краплі 0,01 % розчину наносять на вату та протирають носові ходи.Назомакс всіх концентрацій слід застосовувати 3–5 днів.Дози, вищі за рекомендовані, треба застосовувати тільки під наглядом лікаря.

Передозування:

Після значного передозування або випадкового прийому внутрішньо можуть виникнути такі симптоми:звуження зіниць, нудота, блювання, ціаноз, підвищення температури, тахікардія, аритмія, судинна недостатність, артеріальна гіпертензія, дихальні розлади, набряк легенів, зупинка серця.Крім цього можуть виникнути психічні розлади, а також пригнічення функцій центральної нервової системи, які супроводжуються сонливістю, зниженням температури тіла, брадикардією, артеріальною гіпотензією, зупинкою дихання та можливим розвитком коми.Лікування: промивання шлунка, прийом активованого вугілля, симптоматична терапія.

Побічні дії:

Іноді – печіння або сухість носових оболонок, чхання. У рідких випадках – після того, як ефект від застосування Назомаксу закінчиться – відчуття сильної закладеності носа (реактивна гіперемія). Багаторазове передозування при місцевому назальному застосуванні призводить іноді до таких системних симпатоміметичних ефектів, як прискорення пульсу (тахікардія) та підвищення артеріального тиску. У дуже рідких випадках спостерігалися неспокій, безсоння, втома, головний біль, нудота.

Лікарська взаємодія:

При одночасному застосуванні блокаторів МАО і трициклічних антидепресантів – підвищення артеріального тиску.На даний час випадки лікарської несумісності невідомі.

Термін придатності:

2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання:

Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25 ºС. Зберігати у недоступному для дітей місці.Упаковка. Флакони по 10 мл, 1 флакон у картонній коробці.

Категорія відпуску:

Без рецепту.

Додатково:

Особливі застереженняПрепарат необхідно з обережністю призначати хворим на артеріальну гіпертензію, з вираженим атеросклерозом, тахікардією, підвищеним внутрішньоочним тиском, гіпертиреозом, цукровим діабетом, феохромоцитомою, при одночасному застосуванні з інгібіторами МАО та у термін до 10 днів після закінчення їх застосування.Довготривале застосування протинабрякових засобів для носа може призводити до послаблення їх дії. Зловживання цими засобами може спричинювати атрофію слизової оболонки та реактивну гіперемію з медикаментозним ринітом, а також ушкодження слизового епітелію та інгібування активності епітелію. Слід уникати довготривалого застосування та передозування.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Назомакс-Краплі Від Нежитю
Виробник:Алкон Парентералс Лтд, Індія
Реєстраційне посвідчення:№ UA/12471/01/01 від 15.08.2008. Наказ № 673 від 31.08.2012
Міжнародне непатентоване найменування:Oxymetazoline
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

діюча речовина: оксиметазолін; 1 мл розчину містить оксиметазоліну гідрохлорид 0,1 мг або 0,25 мг, або 0,5 мг (0,01 % або 0,025 %, або 0,05 % розчин відповідно); допоміжні речовини: натрію хлорид, динатрію едетат, натрію фосфат, натрію гідрофосфат, полісорбат-80, гліцерин, кислота хлористоводнева, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група:Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Код АТС:R01AA05 - Оксиметазолін
Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама