Гентаміцин-Пос інструкція по застосуванню

Гентаміцин-Пос фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Гентаміцин-Пос краплі оч., 5 мг/мл по 5 мл у флак.-крап.
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/4644/01/01 від 27.06.2006. Наказ № 411 від 27.06.2006
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Stadnik-Anna
Ганна Стаднік Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

Діюча речовина: 1 мл розчину містить 5 мг гентаміцину сульфату, які еквівалентні 3 мг гентаміцину; допоміжні речовини: бензалконію хлорид (консервант), натрію хлорид, натрію гідрофосфат додекагідрат, натрію дигідрофосфат дигідрат, динатрію едетат, вода для ін’єкцій. Лікарська форма. Краплі очні.

Основні фізико-хімічні властивості:

прозорий розчин без кольору та запаху.

Виробник:

Урсафарм Арцнайміттель ГмбХ і Ко. КГ, Німеччина

Фармакотерапевтична група:

Антибактеріальні засоби для системного застосування. Аміноглікозидии.

Фармакологічні властивості:

Фармакодинаміка. Гентаміцин (який входить до складу препарату Гентаміцин-ПОС у вигляді сульфату) є сумішшю основних олігосахаридів, одержаних з актиноміцетів Micromonospora purpurea. Основними сполуками, які зумовлюють його мікробіологічну дію, є гентаміцини С1, С2 та С1а. Їх хімічна структура відрізняється лише ступенем метилювання одного з трьох сахарів, які входять до складу молекули.Гентаміцину властива швидка бактерицидна дія, яка спрямована безпосередньо на бактеріальні рибосоми і полягає в інгібіюванні синтезу білків шляхом переривання нормального циклу рибосомальних функцій. Крім того, гентаміцин індукує неправильне зчитування генетичного коду з мРНК, що призводить до вбудовування неправильної амінокислотної послідовності до утворюваного поліпептидного ланцюга.Грампозитивні бактерії, на які діє гентаміцин, включають коагулазопозитивні та коагулазонегативні стафілококи, у т. ч. деякі штами, резистентні до дії пеніциліну; β-гемолітичні групи А та негемолітичні стрептококи; Diplococcus pneumoniae. Грамнегативні бактерії, чутливі до гентаміцину, включають деякі штами Pseudomonas aeruginosa, індолпозитивні та індолнегативні види Proteus; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae; Heamophilus influenza та Haemophilus aegypticus; Aerobacter aerogenes; види Neisseria, включаючи Neisseria gonorrhoeae.Фармакокінетика. Після місцевого застосування гентаміцин абсорбується неушкодженою рогівкою та кон¢юнктивою. Через 15 хвилин гентаміцин було знайдено в гуморальній рідині. Однак гентаміцин не проникає крізь здорову рогівку. Дослідження гуморальної рідини підтвердили, що після застосування очних крапель у неушкодженій рогівці не було досягнуто ефективних антибактеріальних концентрацій препарату.

Показання до застосування:

Інфекції переднього відділу ока, спричинені патогенними бактеріями, чутливими до дії гентаміцину: кон¢юнктивіт, кератит, блефарит, ячмінь.

Протипоказання:

Гіперчутливість до гентаміцину та інших компонентів препарату.Спосіб застосування та дози. Закапувати по 1 краплі 4 - 6 разів на добу в кон¢юнктивальний мішок.Звичайно лікування Гентаміцином-ПОС не повинно перевищувати період у 2 тижні або максимально 3 тижні. Точне визначення часу терапії із застосуванням Гентаміцину-ПОС повинно базуватись на оцінці лікаря, яка має враховувати всі фактори, включаючи ефективність лікування, тяжкість симптомів та потенційні побічні ефекти.Побічні реакції. У поодиноких випадках повідомлялось про реакції підвищеної чутливості, які полягали у виникненні тимчасового печіння в очах.Передозування. Відомості відсутні.

Застосування в період вагітності або годування груддю:

До цього часу дані клінічних випробувань щодо застосування очних крапель Гентаміцин-ПОС під час вагітності та лактації відсутні.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом:

Відсутня.Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші форми взаємодії. Відомості відсутні.

Діти:

Застосування препарату Гентаміцин-ПОС для лікування дітей старше 1 року, вагітних і матерів-годувальниць можливе у випадку, якщо на думку лікаря очікуваний лікувальний ефект перевищує ризик розвитку можливих побічних ефектів. Тривалість застосування препарату у даної категорії пацієнтів становить не більше 7 - 10 днів.Особливості застосування. Протягом лікування препаратом не слід користуватись контактними лінзами.

Термін придатності:

Термін придатності – 3 роки. Препарат не слід застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.Після відкриття флакона використовувати препарат не більше 6 тижнів.

Умови зберігання:

Зберігати при температурі не вище 25оС, у недоступному для дітей місці.

Форма випуску / упаковка:

По 5 мл очних крапель у флаконах-крапельницях, закритих ковпачками із контролем першого розкривання. Флакон вмішують у картонну коробку.

Категорія відпуску:

Без рецепту.

Додатково:

НесумісністьНе відома.МісцезнаходженняD-66129, Саарбрюкен, Німеччина.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Гентаміцин-Пос
Виробник:Урсафарм Арцнайміттель ГмбХ і Ко. КГ, Німеччина
Форма випуску: По 5 мл очних крапель у флаконах-крапельницях, закритих ковпачками із контролем першого розкривання. Флакон вмішують у картонну коробку.
Реєстраційне посвідчення:№ UA/4644/01/01 від 27.06.2006. Наказ № 411 від 27.06.2006
Міжнародне непатентоване найменування:Gentamicin
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

Діюча речовина: 1 мл розчину містить 5 мг гентаміцину сульфату, які еквівалентні 3 мг гентаміцину; допоміжні речовини: бензалконію хлорид (консервант), натрію хлорид, натрію гідрофосфат додекагідрат, натрію дигідрофосфат дигідрат, динатрію едетат, вода для ін’єкцій. Лікарська форма. Краплі очні.

Фармакотерапевтична група:Антибактеріальні засоби для системного застосування. Аміноглікозидии.
Код АТС:S01AA11 - Гентаміцин
Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама