Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Під час вагітності лікарі радять відмовитись від деяких молочних продуктів. Вони можуть містити небезпечні для плоду бактерії

Джерела білка та вітамінів

Майбутнім мамам можна їсти сири, які виготовлені з пастеризованого молока. Вони багаті на білок, вітаміни групи В та інші мікроелементи. Лікарі вважають, що корисними стануть м’які сорти сирів: сир, рікота, халумі, маскарпоне, козячі, білі, а також вершкові.

Тверді, наприклад, чедер, теж можна іноді вживати, але на них поширюються ті ж самі правила: не купуйте сири невідомих виробників без чіткої вказівки, піддавали молоко, з якого вони виготовлені, термічній обробці чи ні.

Краще відмовитись

Заборонені сири під час вагітності  — це в основному з білою або блакитною пліснявою. Вони не містять клітковини, тому їх споживання може викликати запори й мігрені. М’які сири з білою шкіркою також перебувають під забороною: найчастіше їх виготовляють із непастеризованого коров’ячого молока з додаванням цвілі. Наявність у них живих бактерій може бути небезпечною для плода. Тому до народження дитини краще відмовитися від горгонзоли, рокфору, брі, бринзи та інших таких сортів.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Хронічний синусит
Види синуситу в хронічній форміХронічний синусит —...
Молочниця в роті у немовляти
Причини молочниці у немовлятПрийом антибіотиківПол...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама