Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Який сир можна їсти майбутнім мамам, а який — ні

Під час вагітності лікарі радять відмовитись від деяких молочних продуктів. Вони можуть містити небезпечні для плоду бактерії

Джерела білка та вітамінів

Майбутнім мамам можна їсти сири, які виготовлені з пастеризованого молока. Вони багаті на білок, вітаміни групи В та інші мікроелементи. Лікарі вважають, що корисними стануть м’які сорти сирів: сир, рікота, халумі, маскарпоне, козячі, білі, а також вершкові.

Тверді, наприклад, чедер, теж можна іноді вживати, але на них поширюються ті ж самі правила: не купуйте сири невідомих виробників без чіткої вказівки, піддавали молоко, з якого вони виготовлені, термічній обробці чи ні.

Краще відмовитись

Заборонені сири під час вагітності  — це в основному з білою або блакитною пліснявою. Вони не містять клітковини, тому їх споживання може викликати запори й мігрені. М’які сири з білою шкіркою також перебувають під забороною: найчастіше їх виготовляють із непастеризованого коров’ячого молока з додаванням цвілі. Наявність у них живих бактерій може бути небезпечною для плода. Тому до народження дитини краще відмовитися від горгонзоли, рокфору, брі, бринзи та інших таких сортів.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама