Офтальмолог пояснив, яким чаєм треба промивати очі при кон’юнктивіті

Офтальмолог пояснив, яким чаєм треба промивати очі при кон'юнктивіті

Запалення поверхневих тканин ока, або кон’юнктивіт, — неприємний у всіх відносинах стан, який з’являється найчастіше внаслідок зниження місцевого імунітету. Розрізняють вірусний та бактеріальний кон’юнктивіт. Перший із них не вимагає спеціального лікування

— Давно доведено, що специфічна противірусна терапія існує саме для специфічних вірусів. Наприклад, для вірусів СНІДу чи простого герпесу є специфічне лікування. А противірусного лікування для респіраторного захворювання немає, як і за аденовірусного кон’юнктивіту, — розповідає офтальмолог вищої категорії, кандидат медичних наук Сергій Лупир.

І радить дотримуватись симптоматичного лікування. Тобто використовувати зволожувальні краплі, які промивають поверхню ока, очищають її від продуктів запалення, і цим допомагають організму впоратися з вірусною інфекцією.

— Також можна промивати очі фізрозчином, або будь-якими антисептиками, які є вдома, навіть звичайним випитим чаєм. Що означає випитим? Ви заварили чорний чай, попили його з медком та лимоном, підвищили свій імунітет, а потім другою заваркою можна промити око. Це просто промивання, не специфічне лікування. Ми промиваємо очну порожнину від продуктів запалення. Плюс це ще дає легкий дублячий ефект, — ділиться Сергій Анатолійович.

Чому треба промивати очі випитим чаєм? Щоб вони не пожовкли. Інакше кон’юнктивіт буде вилікувано, але зміниться колір очей. І тоді доведеться звертатися до терапевта з помилковим діагнозом гепатиту.

Читайте також: Сергій Лупир про кон’юнктивіти: І частина

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Хронічний синусит
Види синуситу в хронічній форміХронічний синусит —...
Молочниця в роті у немовляти
Причини молочниці у немовлятПрийом антибіотиківПол...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама