Офтальмолог пояснив, яким чаєм треба промивати очі при кон’юнктивіті

Офтальмолог пояснив, яким чаєм треба промивати очі при кон'юнктивіті

Запалення поверхневих тканин ока, або кон’юнктивіт, — неприємний у всіх відносинах стан, який з’являється найчастіше внаслідок зниження місцевого імунітету. Розрізняють вірусний та бактеріальний кон’юнктивіт. Перший із них не вимагає спеціального лікування

— Давно доведено, що специфічна противірусна терапія існує саме для специфічних вірусів. Наприклад, для вірусів СНІДу чи простого герпесу є специфічне лікування. А противірусного лікування для респіраторного захворювання немає, як і за аденовірусного кон’юнктивіту, — розповідає офтальмолог вищої категорії, кандидат медичних наук Сергій Лупир.

І радить дотримуватись симптоматичного лікування. Тобто використовувати зволожувальні краплі, які промивають поверхню ока, очищають її від продуктів запалення, і цим допомагають організму впоратися з вірусною інфекцією.

— Також можна промивати очі фізрозчином, або будь-якими антисептиками, які є вдома, навіть звичайним випитим чаєм. Що означає випитим? Ви заварили чорний чай, попили його з медком та лимоном, підвищили свій імунітет, а потім другою заваркою можна промити око. Це просто промивання, не специфічне лікування. Ми промиваємо очну порожнину від продуктів запалення. Плюс це ще дає легкий дублячий ефект, — ділиться Сергій Анатолійович.

Чому треба промивати очі випитим чаєм? Щоб вони не пожовкли. Інакше кон’юнктивіт буде вилікувано, але зміниться колір очей. І тоді доведеться звертатися до терапевта з помилковим діагнозом гепатиту.

Читайте також: Сергій Лупир про кон’юнктивіти: І частина

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама