Чи допомагає квашена капуста вилікувати похмілля: дослідження

Чи допомагає квашена капуста вилікувати похмілля: дослідження

Згідно з дослідженням Національного центру біотехнологічної інформації (США), вживання розсолу не може суттєво вплинути на рівень електролітів, проте його надмірна кількість може зашкодити здоров’ю

Сік квашеної капусти містить найважливіші електроліти, натрій та калій, які можуть бути виведені з організму при споживанні алкоголю. Тому теоретично розсіл може відновити дисбаланс електролітів, що зменшить симптоми похмілля.

Проте дослідження вчених Національного центру біотехнологічної інформації за участю дев’яти осіб показало, що вживання 90 мл розсолу особливо не змінює концентрації електролітів у крові, а також не підвищує рівень натрію в крові.

Хоч сік квашеної капусти багатий на поживні речовини, в ньому багато натрію: у 2 ст. л розсолу міститься 230 мг натрію. Це може викликати підвищення артеріального тиску, особливо у людей, які страждають на гіпертонію. Крім того, оцтова кислота, яка є в розсолі, може викликати проблеми травлення, такі як здуття живота, біль у животі та діарею.

  • Для лікування симптомів похмілля можна випити 2–3 ст. л. (30–45 мл) соку квашеної капусти. Проте за перших побічних ефектів слід припинити його пити.

На думку лікарів, при похміллі найкраще пити багато води. Алкоголь викликає зневоднення організму, тому важливо відновити водний баланс. На кожні 100 мл алкоголю необхідно випивати 200 мл води, а перед сном — ще один літр. Також, згідно з дослідженнями, існують інші народні засоби, які допомагають зняти симптоми похмілля. Серед них червоний женьшень та імбир.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Молочниця у чоловіків
Що таке молочниця у чоловіківМолочниця у чоловіків...
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Реклама
5 простих правил, які допоможуть уповільнити старіння мозку
З віком мозок зменшується у розмірах через втрату ...
При яких захворюваннях не можна приймати снодійні засоби
Снодійні препарати можуть бути прописані лікарем д...
Реклама