При яких захворюваннях не можна приймати снодійні засоби

При яких захворюваннях не можна приймати снодійні засоби

Снодійні препарати можуть бути прописані лікарем для лікування безсоння та інших порушень сну. Зазвичай вони впливають на хімічні процеси в мозку, щоб сприяти розслабленню та засипанню. Однак снодійні слід використовувати обережно і лише за вказівкою лікаря. Часте застосування може призвести до розвитку залежності, а також викликати порушення лобових ритмів.

Згідно з дослідженням співробітників Університету Індіани в Блумінгтоні (США), звичка дивитися на годинник може посилити тривогу та призвести до частого вживання снодійного. 

Вчені проаналізували дані про сон 4886 пацієнтів. Всі вони заповнили анкету, питання якої стосувалися тяжкості безсоння, частоти поглядів на годинник при спробі заснути, а також використання снодійних. Виявилося, що частою причиною безсоння та приймання снодійного є постійне бажання дивитися на годинник.

— Люди турбуються про те, що вони не висипаються, а потім починають оцінювати скільки часу їм знадобиться, щоб знову заснути та коли їм потрібно буде встати. Це тільки посилює стрес і не дає заснути, — каже керівник дослідження психолог Спенсер Доусон, передає Radio ZET.

На думку експерта, слід залишити годинник в іншій кімнаті, щоб не дивитися на нього постійно. Це допоможе розслабитися та швидше заснути.

Слід пам’ятати, що снодійні засоби, як будь-які препарати, мають протипоказання. Їх не можна використовувати при таких захворюваннях, як гостра вада серця, глаукома, бронхіальна астма, цукровий діабет або бронхопневмонія. Також слід пам’ятати, що прийняття ліків може посилити дію снодійних засобів, що може спричинити небажані побічні ефекти.

Дослідження було опубліковано в журналі Primary Care Companion for CNS Disorders («Компаньйон первинної медико-санітарної допомоги при захворюваннях ЦНС»).

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама