«Трикутник смерті» — найнебезпечніша зона на обличчі

«Трикутник смерті» — найнебезпечніша зона на обличчі

Термін «трикутник смерті» використовується для позначення трикутної області на обличчі, обмеженій кутами верхньої губи та основою носа. У цій галузі розташовані судини, венозні синуси та носоглоткові артерії, що робить її потенційно небезпечною для інфекцій.

Вперше «трикутник смерті» було описано 1852 року. І досі він залишається найнебезпечнішою зоною, незважаючи на доступність антибіотиків. Лікарі радять пацієнтам не видавлювати фурункули чи прищі у межах цієї галузі. Чому? Річ у тому, що незначна шкірна інфекція може призвести до небезпечних для життя захворювань, таких як менінгіт, абсцес головного мозку або тромбофлебіт кавернозного синуса.

Вени, які дренують кров з області «трикутника смерті» — лицьові, кутові, верхні та нижні очні — в результаті досягають печеристого синуса, розташованого всередині черепа. Саме через ці судини інфекція може поширитися та привезти до тяжких ускладнень. Їм може сприяти той факт, що в деяких людей ці судини не мають клапанів, тому будь-які інфекції можуть поширюватися всередині черепа набагато швидше. Тому не слід видавлювати прищі в небезпечній зоні обличчя, а при необхідності звернутися до фахівця.

Експерти нагадують, що внутрішньовенні ін’єкції в цій галузі також можуть бути небезпечними через ризик інфекції, швидке потрапляння речовини в кровоносну систему та можливе утворення тромбів. Тому проводити їх має лише професіонал високого рівня та за дотримання всіх правил стерильності.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама