Дієтолог пояснив, скільки може зберігати варений рис

Дієтолог пояснив, скільки може зберігати варений рис

Рис містить вуглеводи, білки, вітаміни групи В, мінерали, такі як залізо та магній, та дієтичні волокна. Крім того, рис є низькокалорійним продуктом і не містить глютену, що робить його ідеальним продуктом для людей, які дотримуються дієт.

Однак варений рис є ідеальним живильним середовищем для воскових бактерій (Bacillus cereus). Вони розвиваються протягом двох годин при температурі 25–35°C і можуть стати причиною важкого харчового отруєння. Зазвичай симптоми слабкі та тривають не більше 10 годин. У маленьких дітей вони можуть спричинити зневоднення.

— Після варіння не залишайте рис надовго за кімнатної температури. Інакше від бактерій, які розвинуться там, неможливо буде позбутися, навіть при розігріванні страви. Такий рис можна тільки викинути, — пояснює дієтолог Міхал Вжосек, цитує портал Poradnik Zdrowie.

Щоб запобігти ризику отруєння, лікар рекомендує зберігати приготовлений рис у холодильнику при температурі нижче 4°C і вживати його протягом одного-двох днів після приготування. Якщо рис залишився при кімнатній температурі понад 2 години, його слід викинути.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Молочниця в горлі
ПричиниФактори ризикуМолочниця в горлі: симптомиЛі...
Молочниця в ротовій порожнині
Що таке молочниця у ротіПоширенняМолочниця у роті:...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама