Глюкоза-Цитоклін інструкція по застосуванню

Глюкоза-Цитоклін фото, инструкция
Зовнішній вигляд упаковки лікарського засобу може відрізнятися від зображення на сайті.
Дозування:
Глюкоза-Цитоклін розчин д/інф. 5 % по 1000 мл у конт.
Виробник:
Реєстрація:
№ UA/11442/01/01 від 13.05.2017. Наказ № 516 від 13.05.2017
Фарм. група:
Редакторска група
Перевірено
Avatar photo
Юлія Жарікова Додано: 03.03.2020
Avatar photo
Юлія Жарікова Оновлено: 03.03.2020
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України

ОФІЦІЙНА ІНСТРУКЦІЯ

Склад:

діюча речовина: глюкоза;1 мл розчину містить глюкози моногідрат (у перерахуванні на 100 % речовину) 50 мг; допоміжна речовина: вода для ін’єкцій.

Виробник:

Юрія-Фарм, ТОВ.

Фармакотерапевтична група:

Кровозамінники та перфузійні розчини. Глюкоза.

Фармакологічні властивості:

Фармакодинаміка. Розчин Глюкози-Цитоклін 50 мг/мл ізотонічний щодо плазми крові і при його внутрішньовенному введенні поповнює об’єм циркулюючої крові, при її втраті є джерелом поживного матеріалу, а також сприяє виведенню отрути з організму. Глюкоза забезпечує субстратне поповнення енергозатрат. При внутрішньовенних ін’єкціях активізує метаболічні процеси, покращує антитоксичну функцію печінки, посилює скорочувальну активність міокарда, розширює судини, збільшує діурез.Фармакокінетика. Після введення швидко розподіляється у тканинах організму. Екскретується нирками.

Показання до застосування:

Гіпер- та ізотонічна дегідратація;у дітей для запобігання порушенням водно-електролітного балансу під час оперативних втручань;інтоксикація;гіпоглікемія;як розчинник інших сумісних розчинів лікарських засобів.

Протипоказання:

Розчин глюкози 50 мг/мл протипоказаний пацієнтам з:гіперглікемією;гіперчутливістю до глюкози.Препарат не вводити одночасно з препаратами крові.

Особливості застосування:

Препарат дуже обережно слід застосовувати хворим з внутрішньочерепними та внутрішньоспінальними крововиливами.При тривалому внутрішньовенному застосуванні препарату необхідний контроль рівня глюкозу в крові.З метою попередження виникнення гіпоосмолярності плазми розчин Глюкози-Цитоклін можна комбінувати із введенням ізотонічного розчину хлориду натрію.При введенні великих доз у разі необхідності призначати інсулін підшкірно з розрахунку 1 ОД на 4-5 г глюкози.Вміст контейнера може бути використаний лише для одного пацієнта. Після порушення герметичності полімерного контейнера невикористану частину вмісту контейнера слід утилізувати.

Застосування в період вагітності або годування груддю:

Препарат може бути застосований за показаннями.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом:

Дані відсутні через виняткове застосування препарату в умовах стаціонару.

Діти:

Дітям доза залежить від віку, маси тіла, стану та лабораторних показників.

Спосіб застосування та дози:

Препарат застосовувати внутрішньовенно краплинно. Доза для дорослих становить до 1500 мл на добу. Максимальна добова доза для дорослих становить 2000 мл. У разі необхідності максимальна швидкість введення для дорослих – 150 крапель на хвилину (500 мл/год).

Передозування:

Посилення проявів побічних реакцій.Можливий розвиток гіперглікемії та гіпотонічної гіпергідратації. У разі передозування препарату призначати симптоматичне лікування та введення препаратів звичайного інсуліну.

Побічні дії:

Порушення електролітного балансу та загальні реакції організму, які виникають при проведенні масивних інфузій:гіпокаліємія;гіпофосфатемія;гіпомагніємія;гіпонатріємія;гіперволемія;гіперглікемія;алергічні реакції (гіпертермія, шкірні висипання, ангіоневротичний набряк, шок).Порушення з боку шлунково-кишкового тракту:дуже рідко – нудота центрального походження.У разі виникнення побічних реакцій введення розчину слід припинити, оцінити стан пацієнта і надати допомогу.

Лікарська взаємодія:

При одночасному застосуванні з тіазидними діуретиками і фуросемідом слід враховувати їх здатність впливати на рівень глюкози у сироватці крові. Інсулін сприяє потраплянню глюкози у периферичні тканини. Розчин глюкози зменшує токсичний вплив піразинаміду на печінку. Введення великого об’єму розчину глюкози сприяє розвитку гіпокаліємії, що підвищує токсичність одночасно застосованих препаратів наперстянки. Глюкоза несумісна у розчинах з амінофіліном, розчинними барбітуратами, гідрокортизоном, канаміцином, розчинними сульфаніламідами, ціанокобаламіном.

Термін придатності:

3 роки.

Умови зберігання:

Зберігати у недоступному для дітей місці. Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати.

Категорія відпуску:

Без рецепту.

Додатково:

НесумісністьГлюкоза несумісна у розчинах з амінофіліном, розчинними барбітуратами, еритроміцином, гідрокортизоном, варфарином, канаміцином, розчинними сульфаніламіда-ми, ціанокобаламіном. Не застосовувати в одній системі одночасно або перед, або після гемотрансфузії у зв’язку з можливістю виникнення псевдоаглютинації.Упаковка.
Медичне застереження
Дата додавання: 03.03.2020
Наведена наукова інформація є узагальнюючою, заснована на офіційно затвердженій інструкції по застосуванню і не може бути використана для прийняття рішення про можливість застосування конкретного лікарського препарату.

ДОДАТКОВІ ДАНІ

Тип данихВідомості з реєстру
Торгівельне найменування:Глюкоза-Цитоклін
Виробник:Юрія-Фарм, ТОВ.
Реєстраційне посвідчення:№ UA/11442/01/01 від 13.05.2017. Наказ № 516 від 13.05.2017
Міжнародне непатентоване найменування:Glucose
Умови відпуску:Без рецепту.
Склад:

діюча речовина: глюкоза;1 мл розчину містить глюкози моногідрат (у перерахуванні на 100 % речовину) 50 мг; допоміжна речовина: вода для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група:Кровозамінники та перфузійні розчини. Глюкоза.
Код АТС:B05CX01 - Декстроза
Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Як виглядає молочниця на трусах
Як виглядають виділення на трусах при молочниціІнш...
Молочниця на губах
Причини молочниці на губахСимптоми молочниці на гу...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама