Антибіотик для лікування хронічного болю в спині пройшов перший етап клінічних випробувань

Антибіотик для лікування хронічного болю в спині пройшов перший етап клінічних випробувань

Британська компанія Persica Pharmaceuticals повідомила про успішне завершення першого етапу клінічних випробувань препарату для лікування хронічного болю в попереку, фактично коригуючого патологічні зміни хребта зсередини.

Про проблему впливу бактеріальної інфекції на хронічний біль у попереку та її лікування антибіотиками повідомляється в статті «Хронічний біль в попереку, бактеріальна інфекція та лікування антибіотиками», опублікованій в Sciencedirect.

Автори відзначають, що вплив бактеріальної інфекції на хронічний біль у попереку та його лікування антибіотиками викликали значні розбіжності в медичній літературі. Адже якщо антибіотики ефективні, вони можуть змінити лікування хронічного болю в попереку у значної частини пацієнтів.

Деякі мікробіологічні дослідження тканини диску у пацієнтів з хронічним болем у спині (попереку) показали, що бактерії присутні, швидше за все, через інфекцію, в той час як інші прийшли до висновку, що вони відсутні або, якщо виявилось, це пов’язано з хірургічним зараженням.

Клінічні дослідження, які перевіряли ефективність пероральних антибіотиків для лікування хронічного болю попереку, показали, що лікування є ефективним, бо призводить до значного зменшення болю та інвалідності, або що їх ефект є помірним і клінічно значущим.

Критичний огляд літератури по CLBP, бактеріальній інфекції та лікуванню антибіотиками виявив п’ять мікробіологічних досліджень, що аналізують бактерії в зразках диску. Дослідження підтвержують, що бактерії дійсно інфікують тканину грижі диску, але що бактеріальне навантаження в цілому є невисоким та може бути нижчим межі виявлення в деяких дослідженнях.

Два рандомізованих контрольованих клінічних дослідження з оцінки пероральних антибіотиків у пацієнтів з хронічним болем попереку показують, що для певних груп пацієнтів зменшення болю і інвалідності, що досягається за допомогою антибактеріальної терапії, може бути суттєвим.

Для пацієнтів, у яких інші методи лікування виявилися безуспішними і які в іншому випадку могли б перейти до операції по заміні диску або злиття, антибактеріальна терапія цілком може бути привабливим варіантом для зменшення індивідуальних страждань, пов’язаних з цим виснажливим станом. Рекомендуються додаткові клінічні дослідження для уточнення методів відбору пацієнтів з хронічним болем попереку, який викликаний ускладненою бактеріальною інфекцією і найбільш ймовірно дасть відповідь на антибіотики: для оптимізації антибактеріальної терапії, щоб забезпечити максимальнц користь для пацієнта, а актож – для мінімізації та управління побічними ефектами та дня усунення логічних побоювань з приводу впливу антибіотиків на організм людини.

Детально про клінічне дослідження антибіотика Persica Pharmaceuticals.

Британська компанія заявила про успішне завершення першого етапу випробування фази Ib по оцінці безпеки та переносимості експериментального препарату PP353 – унікального ін’єкційного антибіотику, розробленого для лікування хронічного болю в попереку, пов’язаної зі змінами за типом Модіці-1 (змінами замикальних пластинок тіл хребців і субхондральної структури кісткового мозку).

Раніше було доведено, що у пацієнтів із змінами за типом Модіці-1 причиною захворювання є локалізована хронічна інфекція диску анаеробними бактеріями.

У цьому випадку сучасні методи фармакотерапії в основному малоефективні або зовсім не дають результат. У той же час ряд досліджень показали, що пероральні антибіотики широкого спектру дії, що використовуються в високих дозах, знижують хронічний біль в попереку, викликаний патологією Модік-1.

Препарат від Persica Pharmaceuticals – особлива лікарська форма антибіотика з пролонгованою дією. PP353 вводиться шляхом внутрішньодискового ін’єкцій за спеціальною схемою: це більш ефективний метод доставки, що забезпечує істотний вплив антибіотику на уражену патогенами ділянку, але при цьому мінімізує системний вплив препарату.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама