Домашня робота уповільнює старіння мозку та захищає його від деменції

Домашня робота уповільнює старіння мозку та захищає його від деменції

Хвороба Альцгеймера є найпоширенішою формою деменції у людей похилого віку. Вона впливає на когнітивні функції, включаючи пам’ять, мислення та здатність вирішувати повсякденні завдання. Хворий втрачає здатність аналізувати інформацію, не орієнтується у часі та просторі, схильний до перепадів настрою, не здатний спілкуватися з навколишніми.

За даними Асоціації Альцгеймера, одним із симптомів цього прогресивного розладу є складність координації всіх дій при приготуванні їжі. Так, у людини, яка страждає на цей стан, можуть виникнути великі проблеми з вимірюванням інгредієнтів або розрахунком мір. Крім того, їй потрібно більше часу на приготування.

Згідно з дослідженнями, опублікованими в журналі Neurology, участь у домашніх справах дозволяє захистити мозок від деменції та уповільнити його старіння. Щоб головний мозок нормально функціонував, необхідно займатися різними домашніми справами.

Вчені виявили, що ті, хто не ухиляється від домашніх справ, схильні до розвитку деменції на 21% менше. Експерти пояснюють це тим, що виконання повсякденних завдань поєднує у собі фізичну та розумову активність. Це сприятливо впливає на роботу головного мозку, а також сприяє зниженню ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Випадкові помилки, зокрема й підрахунку фінансів, не повинні викликати занепокоєння. Вони вказують на те, що ми стаємо старшими.

Хвороба Альцгеймера зазвичай прогресує згодом, і цей метод препаратів проти неї немає. Лікування спрямоване на управління симптомами, підтримання якості життя пацієнта та уповільнення прогресування хвороби. Однак раннє виявлення захворювання може допомогти в управлінні симптомами та зменшити прогресування цього захворювання.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама