Хворим на діабет не можна ходити босоніж

Хворим на діабет не можна ходити босоніж

Цукровий діабет може спричинити різні ускладнення, включаючи ослаблення циркуляції крові та нервового контролю у нижніх кінцівках. Це може спричинити розвиток ускладнень, таких як діабетична стопа. Діабетична стопа може включати різні проблеми, такі як виразки, інфекції, нейропатію (пошкодження нервів) і ангіопатію (пошкодження судин).

На стопах людини перебуває близько 70 000 нервових закінчень. Стимуляція їх під час ходіння босоніж може бути корисною для організму. Такий масаж стоп підвищує рівень гормону дофаміну в крові, так званого «гормону щастя», що покращує настрій.

Ходіння босоніж по м’якій траві або піску дозволяє зміцнити м’язи стоп та ніг, покращити кровообіг та знизити рівень стресу. Деякі люди стверджують, що така ходьба допомагає їм впоратися з безсонням та втомою.

Однак ходьба босоніж по грубих поверхнях, наприклад по розжареному асфальту або гострому каменю, може призвести до травм, порізів, шкірних інфекцій.

Не варто ходити босоніж тим, хто страждає на діабет, артрит, нейропатію або інші захворювання ніг. Це може посилити їхній прояв.

Хворі на діабет повинні ретельно доглядати свої стопи, стежити за станом шкіри, носити зручне взуття, уникати травм і регулярно обстежуватися у лікаря для виявлення проблем на ранніх стадіях. Хороший контроль рівня глюкози в крові та турбота про ноги допоможуть запобігти розвитку ускладнень.

Реклама
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Реклама
Як зупинити пронос швидко
Причини появи діареї та способи боротьбиЯк позбути...
Лікування діареї в домашніх умовах
Чим лікувати діарею у дорослого в домашніх умовахЩ...
Реклама
Прогулянки лісом — найкращий засіб від депресії: вчені
Прогулянки лісом надають сприятливий вплив на здор...
3 показники аналізу крові, які вказують на тяжке захворювання щитоподібної залози
Рак щитоподібної залози розвивається із клітин щит...
Реклама