Молоді люди все частіше віддають перевагу тверезому способу життя: опитування

Молоді люди все частіше віддають перевагу тверезому способу життя: опитування

Як відомо, вживання алкоголю навіть у малих дозах негативно впливає на здоров’я людини. Крім того, воно може вплинути на фізичну форму та погіршити спортивні результати. Також така згубна звичка відбивається не тільки на самопочутті, а й на стані гаманця, тому багато хто намагається відмовитися від неї.

Вчені з університетів Кента та Лідса (Великобританія) опитали близько 520 британців віком від 18 до 25 років, які вважали себе помірно питущими або непитущими. Як виявилося, люди, які народилися у 90-х роках, все більше відмовляються від алкоголю, бо турбуються про своє майбутнє.

Сім із 10 опитаних сказали, що алкоголю віддають перевагу хобі. До 70% респондентів сказали, що хочуть досягти успіхів у навчанні та здобути хорошу роботу. Це змушує їх обмежити відвідування вечірок. Деякі британці також серед причин скорочення випивки назвали ціни, що ростуть на спиртне. А понад 25% заявили, що вважають себе непитущими. 

Дослідники вважають, що молоді люди, мабуть, «пам’ятають про ризик та невизначеність, пов’язані з надмірним споживанням алкоголю». До того ж багато хто з них змушений оплачувати свою освіту, винаймати житло або відчуває труднощі при працевлаштуванні.

Тенденція зменшення споживання алкоголю серед молоді може бути пов’язана зі зміною способу життя, збільшенням інтересу до здорового способу життя, а також соціальними рухами, спрямованими на скорочення вживання алкоголю.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама