М’ясо перешкоджає розвитку деменції: дослідження

М'ясо перешкоджає розвитку деменції: дослідження

М’ясо — цінне джерело білка, яке необхідне для здорового росту та функціонування організму. Воно також містить вітаміни групи B та B12, залізо, цинк. Вони відіграють ключову роль у метаболізмі та підтримці здоров’я.

Вчені Столичного університету Осаки (Японія) виявили у м’ясі сильні антиоксиданти, які допомагають захистити організм від окислювального стресу. Він надає руйнівний вплив на організм і може сприяти утворенню злоякісних пухлин. 

У м’ясі та рибі експерти виявили імідазол дипептид, який захищають від різних недуг, у тому числі від втоми чи деменції. Серед цієї групи речовин найчисленнішими є ті, які мають один додатковий атом кисню (2-оксо-ВПО). Вони мають надзвичайно сильну антиоксидантну дію, тобто захищають від окислювального стресу.

Окислювальний стрес пошкоджує клітини в організмі, що може призвести до появи злоякісних пухлин, а також гіпертонії, діабету, дисліпідемії, хвороби Паркінсона або Альцгеймера. Антиоксиданти видаляють з організму надлишок вільних радикалів, які відповідають за окислювальний стрес.

На думку вчених, знання того, що м’ясо є джерелом сильних антиоксидантних речовин, може мати багато практичних застосувань.

— Розширений аналіз 2-оксо-ВПО буде застосовуватися не лише у галузі фундаментальної біології, а й у медицині, сільському господарстві, фармацевтиці. Це дозволить покращити життя людей та запобігти розвитку передчасної старості та деменції, — зазначив керівник проекту, професор Хідеші Іхара, передає Radio ZET.

Незважаючи на користь м’ясо, важливо помірно споживати його. Включення до раціону різноманітних джерел білка до раціону, таких як риба, горіхи, насіння та бобові, може забезпечити достатнє споживання білка та інших поживних речовин.

Результати дослідження опубліковані у журналі Antioxidants («Антиоксиданти»).

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама