Психолог розповів, як досягти успіху та не втратити його

Психолог розповів, як досягти успіху та не втратити його

Часто люди відчувають страх перед невідомістю, тож відмовляються від нових можливостей. Ті, хто не боїться змін і готовий адаптуватися до них, часто виявляються успішнішими в житті та кар’єрі, нагадує професор Гарвардського університету (США), ексглава Американського інституту підприємництва Насір Гаемі в журналі Psychology Today («Психологія сьогодні»). 

1. Не зупинятися на досягнутому

Стати експертом у своїй галузі зовсім не означає, що не треба пізнати іншу. На думку засновника руху «Доказова медицина» Девіда Сакетта, професіоналізм в одній сфері передбачає знання іншої. Це сприяє подальшому прогресу.

2. Початковий успіх заважає… майбутньому

Відомо чимало випадків, коли вчені, які прославилися до 40 років, потім уже не могли похвалитися колишніми перемогами. Насір Гаемі вважає, що успішна кар’єра може заважати подальшому успіху. Причина тому одна: людина не може відійти від принципів роботи, які їй видаються виправданими. А такий підхід не сприяє професіоналізму.

3. Не боятися міняти пріоритети

Ідея присвятити себе одній професії дуже похвальна. Однак це не означає, що рік у рік необхідно виконувати лише один процес, коли можна зосередитися на кількох. На думку експерта, необхідно розуміти, що ви збираєтеся робити протягом 10 років. 

Розуміння того, що ви маєте намір робити протягом 10 років, дає можливість не лише ухвалити нові цілі, а й періодично переглядати їх. Зміни можуть сприяти особистісному та професійному зростанню, розширенню кругозору та набуттю нових навичок.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Помідори зміцнюють імунітет та знижують ризик розвитку небезпечних захворювань
Помідори не лише смачні, а й корисні. Вони багаті ...
Солодка їжа підвищує сприйнятливість до запальних захворювань
Вважається, що зловживання цукром викликає появу з...
Реклама