Щоденні прогулянки можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань до 17%: вчені

Щоденні прогулянки можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань до 17%: вчені

Національна служба охорони здоров’я Англії (NHS) рекомендує виконання вправ помірної інтенсивності щонайменше 150 хв на тиждень підтримки форми й здоров’я.

Однак недавнє дослідження показало, що навіть виконання помірних фізичних вправ протягом 75 хв на тиждень може мати значний вплив на здоров’я та довголіття. Це включає такі види фізичної активності, як швидка ходьба, їзда на велосипеді або плавання.

Вчені проаналізували 94 досліджень та 196 статей, щоб виявити зв’язок між рівнями фізичної активності та ризиком розвитку серцевих та онкологічних захворювань, а також передчасної смерті.

Виявилося, що фізична активність помірної інтенсивності протягом 75 хвилин  знижувала ризик розвитку онкологічних захворювань на 7%, серцево-судинних захворювань — на 17% та передчасної смертності — на 10%.

Дослідники підрахували, що якби всі учасники виконували фізичні вправи помірної інтенсивності протягом 150 хвилин на тиждень, кожну шосту смерть можна було б уникнути.

Експерти вважають, що 75 хвилин занять на тиждень рівносильні щоденним прогулянкам протягом 11 хвилин. І радять для підвищення ефективності здійснювати їх у швидкому темпі.

Швидка ходьба може покращити кардіоваскулярне здоров’я, допомогти контролювати вагу, знизити рівень стресу та покращити загальний фізичний стан.

Для підвищення ефективності прогулянок та збільшення інтенсивності фізичної активності рекомендується зберігати швидкий темп і робити кроки енергійнішими. Це може включати збільшення швидкості ходьби, використання нерівного або горбистого місця для прогулянок, а також включення в прогулянки підйомів по сходах або інших вправ.

Реклама
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Споживання солі в Китаї — одне з найвищих у світі
Високе споживання натрію призводить до підвищення ...
Реклама
Молочниця в горлі
ПричиниФактори ризикуМолочниця в горлі: симптомиЛі...
Молочниця в ротовій порожнині
Що таке молочниця у ротіПоширенняМолочниця у роті:...
Реклама
Кохання викликає зміни у структурах мозку: лікар
Антрополог і дослідник міжособистісних відносин, д...
Вчені назвали напій, який зволожує організм краще за воду
Молоко містить воду, що робить його чудовим джерел...
Реклама