Створено перший препарат проти гепатиту D

Створено перший препарат проти гепатиту D

Досі його лікували за допомогою інтерферону, який має багато протипоказань та побічних ефектів

Згідно зі статистикою, гепатит Delta(D) страждає близько 10–20 млн людей у світі. При цьому він зустрічається тільки у хворих з гепатитом В, що робить його особливо небезпечним. Гепатит D прогресує дуже швидко, до 10 разів швидше, ніж гепатит В. Внаслідок цього вірусна інфекція викликає хронічне запалення, яке породжує некроз: клітини печінки піддаються генетичним мутаціям, що призводить до виникнення злоякісної пухлини, гепатокарциноми.

— Для лікування гепатиту В є ефективні методи, чого не можна сказати про Delta. Крім того, половину хворих на гепатит не тестують на вірус Delta. Це означає, що вірус продовжує ушкоджувати печінку, інфекція поширюється, часто парентеральним або статевим шляхом, — розповів президент Італійської асоціації з вивчення печінки (AISF) Алессіо Агемо, передає ANSA.

Єдиним доступним препаратом досі залишався інтерферон. Але він має багато побічних ефектів і протипоказаний літнім та тяжкохворим пацієнтам. Новий — булевіртид — має здатність блокувати реплікацію інфекції. І вже схвалено на європейському рівні. Останнє слово залишилося за фахівцями Італійської агенції з лікарських засобів AIFA.

— Булевіртид унікальний за механізмом дії та введення. Він є революційним засобом, оскільки дозволяє лікувати пацієнтів, які раніше не могли отримати жодної терапії навіть без інтерферону, — наголошує професор гастроентерології в Міланському університеті П’єтро Лампертіко.

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама