Вчені ідентифікували 72 гени, які викликають розвиток аутизму

Вчені ідентифікували 72 гени, які викликають розвиток аутизму

Аутизм — це порушення психіки, яке проявляється в ранньому дитинстві та впливає на можливість спілкування з іншими. Люди з аутизмом можуть відчувати труднощі у встановленні та підтримці соціальних відносин. У них, зазвичай, спостерігаються затримки у розвитку промови.

Причини появи аутизму поки що не повністю зрозумілі. Вважається, що причина цього — взаємодія генетичних та нейробіологічних факторів.

Американські вчені Центру досліджень та лікування аутизму в Нью-Йорку (США) вивчили ДНК 150 000 респондентів. У 20 000 з них було діагностовано аутизм, а ще 93 000 осіб мали затримки розвитку. Дослідники ідентифікували 72 гени, які пов’язані з цим захворюванням. Крім них, експерти виявили ще 250 генів, які також можуть бути пов’язані з цим психічним розладом.

— Відомо, що гени, які мутують, сприяють розвиту аутизму. Завдяки нашому дослідженню тепер є більше розуміння біології змін мозку. Це дозволяє розробити методи лікування цього розладу, — зазначив провідний дослідник Джозеф Баксбаум, цитує Mail Online.

Аутизм поки що невиліковний, але існують різні методи терапії, які допомагають покращити якість життя людей із цим розладом.

  • Поведінкова терапія, інтенсивна поведінкова інтервенція (ІВІ) та інші методи фокусуються на розвитку навичок спілкування, соціальної взаємодії та адаптивної поведінки.
  • Раннє втручання, особливо у віці до трьох років, може покращити розвиток та функціонування дітей з аутизмом.
  • Логопедична терапія може допомогти дітям та дорослим з аутизмом розвивати комунікативні навички та покращувати здатність спілкуватися.
  • У деяких випадках можуть застосовуватися медикаменти для керування симптомами аутизму, такими як тривожність, агресія або гіперактивність.

Дослідження опубліковано у журналі Nature Genetics («Генетика природи»).

Реклама
Цей чудодійний препарат допоможе зберегти вічну молодість
За даними Федерального управління з лікарських зас...
Хірурги пересадили пацієнтові серце від генетично зміненої свині
7 січня 2022 року хірурги в США пересадили серце г...
Реклама
Як зняти свербіж при молочниці
Чим зняти свербіж при молочниціЯк прибрати свербіж...
Лікування молочниці в домашніх умовах
Як позбутися молочниці в домашніх умовах за допомо...
Реклама
Денна сонливість може бути симптомом небезпечного захворювання
Надмірна денна сонливість (Excessive Daytime Sleep...
Контактні лінзи для очей можуть спричинити захворювання печінки та навіть раку: дослідження
Контактні лінзи є тонкими й гнучкими пластинками, ...
Реклама